Solar Magazine - Vlaamse bedrijven vragen subsidie voor 91 megawattpiek zonnepanelen, call groene stroom 100 procent overtekend
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaamse bedrijven vragen subsidie voor 91 megawattpiek zonnepanelen, call groene stroom 100 procent overtekend
© Luminus

Vlaamse bedrijven vragen subsidie voor 91 megawattpiek zonnepanelen, call groene stroom 100 procent overtekend

In de eerste call groene stroom van het kalenderjaar 2022 hebben bedrijven in Vlaanderen voor 91 megawattpiek zonnepanelen subsidie aangevraagd voor een bedrag van 10 miljoen euro. Er is 5 miljoen euro beschikbaar.

Daarmee is er 2 keer zoveel subsidie aangevraagd als beschikbaar.

302 projecten
Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) organiseerde de eerste call van dit jaar tussen 1 maart en 15 maart 2022. Deze eerste ronde kon er enkel subsidie aangevraagd worden in de subcall  ‘overige zonnepanelen’. Daarmee waren drijvende zonnepanelen, zonnepanelen op marginale gronden en kleine en middelgrote windturbines uitgesloten.

302 projecten hebben uiteindelijk een aanvraag ingediend. Zouden ze alle uitgevoerd worden, dan is daar een investering van ongeveer 59 miljoen euro mee gemoeid en een ingeschatte jaarlijkse opbrengst van 1.580.215 megawattuur.

1,1 euro per megawattuur
Het laagste bod bedraagt een subsidie van 1,10 euro per megawattuur, het hoogste bod bedraagt 20,98 euro per megawattuur. Het gewogen gemiddelde bod bedraagt 6,3 euro per megawattuur.

Na de steekproefcontrole door het VEKA worden de aanvragen gerangschikt volgens het uitgebracht bod en de winnaars geselecteerd in functie van het beschikbare budget.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Sales Support

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Technical Sales of Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!