Solar Magazine - TenneT: congestieonderzoeken naar vol stroomnet op zijn vroegst in september klaar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TenneT: congestieonderzoeken naar vol stroomnet op zijn vroegst in september klaar
© TenneT

TenneT: congestieonderzoeken naar vol stroomnet op zijn vroegst in september klaar

TenneT meldt dat de lopende onderzoeken naar congestiemanagement op zijn vroegst in september worden afgerond. Voor de verschillende onderzoeken naar het volle stroomnet vinden momenteel marktconsultaties plaats.

In de lopende onderzoeken worden de laatste inzichten uit de nieuwe Netcode elektriciteit meegenomen, die deze maand door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is gepubliceerd. Daarmee zijn namelijk per direct nieuwe spelregels voor congestiemanagement van kracht die meer ruimte geven voor toepassing om zo met congestiemanagement een grotere bijdrage te leveren aan het oplossen van de transportschaarste. Netbeheerders krijgen 6 maanden de tijd om de nieuwe werkwijze te implementeren.

Consultaties
TenneT kondigde afgelopen jaar congestieonderzoeken aan voor de regio’s Noord-Brabant – Limburg, Friesland en Flevoland – Gelderland – Utrecht. Door de snelle groei van vooral de productie van duurzame energie zijn in deze regio’s knelpunten ontstaan.

Met congestiemanagement, waarbij flexibiliteit een belangrijke rol speelt, kan het bestaande stroomnet beter worden benut en ontstaat er ruimte voor nieuwe initiatieven. In de lopende onderzoeken wordt onder meer gekeken in hoeverre het netwerk geschikt is om congestiemanagement toe te passen. Verder wordt er een uitgebreide marktverkenning gedaan in de verschillende gebieden, waarbij wordt gekeken naar partijen die flexibel vermogen kunnen aanbieden. Onderdeel van de marktverkenning zijn de recentelijk gepubliceerde consultaties. 

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Sunprojects B.V. zoekt:

Project Owner (Projectleider)

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen
De Zoncorporatie zoekt:

Uitvoerder Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!