Solar Magazine - China installeert dit jaar 108 gigawattpiek zonnepanelen, uitrolsnelheid verdubbelt
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
China installeert dit jaar 108 gigawattpiek zonnepanelen, uitrolsnelheid verdubbelt
© Huawei

China installeert dit jaar 108 gigawattpiek zonnepanelen, uitrolsnelheid verdubbelt

China verdubbelt dit jaar de uitrolsnelheid van zonnepanelen. Persbureau Bloomberg meldt dit op basis van een reportage van China Central Television; een televisiemaatschappij in handen van de Chinese overheid.

De National Energy Administration (NEA) meldde afgelopen januari dat er vorig jaar 53 gigawattpiek zonnepanelen werd geïnstalleerd, maar het in 2021 geïnstalleerde vermogen is inmiddels naar boven bijgesteld tot 54,88 gigawattpiek.

In aanbouw
Dit betekent dat 2021 alsnog een recordjaar was, maar wel een recordjaar dat direct weer uit de boeken gaat. Tegenover CCTV heeft NEA namelijk verklaard dat de inspanningen op het gebied van schone energie versneld wordt.

Dit moet leiden tot de installatie van 108 gigawattpiek aan zonnepanelen. Momenteel is er volgens NEA 121 gigawattpiek aan pv-projecten in aanbouw.

2030
China heeft momenteel ’s werelds meeste opgestelde vermogen voor hernieuwbare energie met 323 gigawattpiek aan zonnepanelen en 338 gigawatt aan windmolens. President Xi Jinping streeft naar een gecombineerde capaciteit van 1.200 gigawatt(piek) tegen 2030, maar een versnelde inzet betekent dat China het doel waarschijnlijk jaren eerder zal bereiken.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Groothandel

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Accountmanager MKB

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!