Solar Magazine - Morrow Batteries haalt 100 miljoen euro kapitaal op via nieuwe investeringsronde
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Morrow Batteries haalt 100 miljoen euro kapitaal op via nieuwe investeringsronde
© Morrow Batteries

Morrow Batteries haalt 100 miljoen euro kapitaal op via nieuwe investeringsronde

Morrow Batteries, een Noors bedrijf dat stelt de meest kosteneffectieve en duurzame batterijcellen ter wereld te gaan produceren, heeft een investeringsronde van 100 miljoen euro aangekondigd.

De transactie financiert de eerste fase van de fabriek van het bedrijf in Arendal. De fabriek in Noorwegen krijgt een productiecapaciteit van 1 gigawattuur batterijcellen per jaar. De investeringsronde werd geleid door Siemens Financial Services en ABB. ‘Deze kapitaalinjectie financiert voornamelijk apparatuur voor onze eerste fabriek. Het zal de eerste batterijcelproductiefaciliteit in Noorwegen zijn met capaciteit om te leveren aan de commerciële markt, en we zullen de eerste batterij vóór eind 2023 produceren’ aldus algemeen directeur Terje Andersen.

Naar 43 gigawattuur
Morrow is namelijk van plan om de fabrieksdeuren eind 2023 te openen. Het wordt de eerste commerciële batterijcelproductiefaciliteit in Noorwegen. Vanaf de eerste dag zal de fabriek worden aangedreven door hernieuwbare energie.

De eerste fase van de fabriek zal een productiecapaciteit hebben van 1 gigawattuur batterijcellen per jaar. Wanneer alle ontwikkelingsfasen in 2028 zijn voltooid, moet de Morrow Gigafactory in Arendal een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van 43 gigawattuur batterijcellen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Lens zoekt:

Allround HR Officer

32-40 uur - Amsterda, 1033NN, 75E
Chapter zoekt:

Customer Success Manager

32-40 uur - Amsterdam, 1076EE, 115
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!