Solar Magazine - Nieuwe fabriek SolarEdge voor productie 2 gigawattuur batterijcellen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe fabriek SolarEdge voor productie 2 gigawattuur batterijcellen
© SolarEdge

Nieuwe fabriek SolarEdge voor productie 2 gigawattuur batterijcellen

SolarEdge opent samen met Kokam in Zuid-Korea een nieuwe batterijcellenfabriek die jaarlijks 2 gigawattuur aan batterijcellen kan produceren voor de groeiende vraag naar energieopslag met onder meer thuisbatterijen.

Kokam is een producent van lithium-ionbatterijen en geïntegreerde energieopslagoplossingen en heeft samen met SolarEdge de handen ineengeslagen voor de fabriek Sella 2.

Tweede helft 2022
De fabriek is gevestigd in de Eumseong Innovation City in Chungbuk, Zuid-Korea en produceert momenteel testcellen voor de certificering van de productie. De opstart wordt verwacht in de tweede helft van 2022.

Zodra de Sella 2-fabriek op volle toeren draait, zal SolarEdge over een eigen voorraad lithium-ionbatterijen beschikken en over de infrastructuur om nieuwe technologieën voor batterijcellen te ontwikkelen. De faciliteit is gepland om batterijcellen te produceren voor SolarEdge's residentiële batterijen voor opslag van zonne-energie, alsook batterijcellen voor diverse industrieën, waaronder mobiele toepassingen, energie stationaire opslagoplossingen (ess) en uninterruptable power supply (ups)-toepassingen. De faciliteit kan haar capaciteit aan batterijcellen in de toekomst opschalen om de groeiende behoefte aan oplossingen voor opslag van het bedrijf te ondersteunen.

Toeleveringsketen veiliggesteld
‘De opening van Sella 2 is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf’, stelt Zvi Lando, chief executive officer van SolarEdge. ‘Het stelt ons in staat eigenaar te zijn van sleutelprocessen in de ontwikkeling en productie van geavanceerde oplossingen voor energieopslag voor onze kernactiviteit zonne-energie en aanvullende toepassingen, terwijl de veerkracht van onze toeleveringsketen verder wordt veiliggesteld. We zijn vastbesloten om onze activiteiten in de markt voor energieopslag uit te breiden, evenals onze investeringen in batterijceltechnologie en celproductie, waardoor onze portefeuille met opslagproducten verder wordt versterkt.’

Bekijk de thuisbatterij van SolarEdge hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Account Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!