Solar Magazine - SolarEdge presenteert nieuwe thuisbatterij voor zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarEdge presenteert nieuwe thuisbatterij voor zonnepanelen
© SolarEdge

SolarEdge presenteert nieuwe thuisbatterij voor zonnepanelen

SolarEdge presenteert tijdens de vakbeurs Solar Solutions van 12 tot en met 14 april 2022 zijn nieuwe residentiële batterij. De SolarEdge Energy Bank Battery heeft een opslagcapaciteit van 10 kilowattuur.

De batterij is volgens de fabrikant ontworpen om gemakkelijk te worden aangesloten op 1-fase HD-Wave-omvormers en kent een systeemefficiëntie van 94,5 procent om stroom te leveren waar en wanneer die het meest nodig is.

Maximaal 87 kilowattuur
De batterij is onderdeel van de complete residentiële oplossing SolarEdge Home, een nieuw concept voor slim energiebeheer in huis. Dat beheert, controleert en stuurt dynamisch zonne-energieproductie, -verbruik en opslag. Daarbij zorgt het systeem ervoor dat de netaansluiting minimaal wordt aangesproken.

SolarEdge’s DC-gekoppelde batterij biedt effectief 9,7 kilowattuur aan energieopslag en kan parallel worden aangesloten met maximaal 8 extra batterijen voor een totaal van 9, hetgeen een maximum van 87 kilowattuur aan opslagcapaciteit betekent.

Geavanceerde algoritmen
Tijdens de vakbeurs Solar Solutions zal SolarEdge dus ook een voorproefje geven van zijn nieuwe, slimme energie-ecosysteem SolarEdge Home. Die oplossing is ontworpen om de productie, het verbruik en de opslag van zonne-energie in realtime te beheren, te monitoren en te optimaliseren, zodat huiseigenaren de energie in hun huis efficiënter kunnen beheren en de aansluiting op het netwerk kunnen optimaliseren. Door de energiebehoeften van alle aangesloten apparaten en toestellen te bewaken en te synchroniseren, maximaliseert SolarEdge Home het verbruik van zonne-energie met behulp van geavanceerde algoritmen en op basis van de voorkeuren van de huiseigenaar voor besparingen en gemak.

Meer nieuwe producten
Tijdens de vakbeurs Solar Solutions worden nog meer nieuwe producten – die aan de verschillende behoeften van de Nederlandse markt voldoen – gedemonstreerd. Zo is SolarEdge EV-lader te zien. Dat is een mode 3-laadstation met tot 32 ampère (22 kilowatt) aan laadvermogen. De laadpaal is voor zowel 1-fase- als 3-fase-netaansluitingen.

Verder is de SolarEdge Inline Meter – een nieuwe DIN-rail gemonteerde meter met ± 1 procent nauwkeurigheid bij het uitvoeren van export/import, productie- en verbruiksmetingen – te zien. De meter maakt directe aansluiting mogelijk tot 65 ampère per fase voor 1-fase- en 3-fase- netaansluitingen. Tot slot is er SolarEdge Energy Net: een eigen draadloos mesh-netwerk dat de verbinding tussen alle SolarEdge Home-apparaten en de omvormer optimaliseert.

Bekijk de thuisbatterij van SolarEdge hier in de Solar Magazine Productzoeker.

De producten van SolarEdge zijn van dinsdag 12 april tot en met donderdag 14 april te zien op stands C7 en K13. Bestel hier gratis toegangskaarten voor de vakbeurs Solar Solutions met de actiecode ‘SOLARMAGAZINE’.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature binnendienst Projectmanager / Werkvoorbereider (€ 3.500 - € 4.500)

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE, 25
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!