Solar Magazine - Voorjaarsnota: 880 miljoen euro van Klimaatfonds naar Defensie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Voorjaarsnota: 880 miljoen euro van Klimaatfonds naar Defensie
© Wessel Cirkel | Dreamstime.com

Voorjaarsnota: 880 miljoen euro van Klimaatfonds naar Defensie

Het kabinet haalt 880 miljoen euro uit het Klimaatfonds en gaat dit gebruiken voor Defensie. De regering meldt in de Voorjaarsnota te korten op middelen voor vroegefase-opschaling van hernieuwbare-energiedragers.

Het kabinet publiceert ieder jaar in de maand mei de Voorjaarsnota. Daarin beschrijft men hoe het gaat met de inkomsten en uitgaven van het Rijk en of dit nog klopt met wat de ministeries hebben afgesproken in de rijksbegroting van dat jaar.

Doelen gelden onverkort
‘Het kabinet heeft belangrijke ambities op het terrein van klimaatbeleid, de stikstofaanpak en economische groei’, schrijft het kabinet in de Voorjaarsnota. ‘De doelen uit het coalitieakkoord zijn helder en gelden onverkort. Op het terrein van klimaat en stikstof worden aanvullend normerende afspraken gemaakt, zodat het doelbereik verbetert. Doordat deze normerende afspraken een belangrijke bijdrage leveren aan het doelbereik zijn minder subsidies nodig.’

De subsidies in het klimaat- en transitiefonds, en het Nationaal Groeifonds worden verlaagd met 2,2 miljard euro. Het betreft 880 miljoen euro voor het klimaatfonds, 660 miljoen euro voor het transitiefonds en 660 miljoen euro voor het Nationaal Groeifonds. ‘De verlaging van het klimaatfonds zal worden ingevuld door te korten op middelen die gereserveerd waren voor vroegefase-opschaling van hernieuwbare-energiedragers’, aldus het kabinet.

Fonds (besparing in miljoen euro)

2024

2025

2026

2027

Structureel

Nationaal Groeifonds

660

 

 

 

 

Klimaatfonds

 50

300

300

230

0

Transitiefonds

100

200

200

160

0

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Business Developer

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!