Solar Magazine - Rijksvastgoedbedrijf organiseert marktconsultatie voor Drentse zonneroute A37
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rijksvastgoedbedrijf organiseert marktconsultatie voor Drentse zonneroute A37
© Rijkswaterstaat | Studio Marco Vermeulen | The Imagineers

Rijksvastgoedbedrijf organiseert marktconsultatie voor Drentse zonneroute A37

Het Rijksvastgoedbedrijf houdt 7 juni een marktconsultatie ter voorbereiding op de openbare procedure om een ontwikkelaar voor de Drentse Zonneroute A37 te vinden; met de potentie van 176 megawattpiek zonnepanelen.

Het project ‘Drentse Zonneroute A37’ onderzoekt de mogelijkheden van het opwekken van zonne-energie langs de A37, op een traject van 42 kliometer tussen Hoogeveen en de Duitse grens. Om de Drentse Zonneroute A37 ruimtelijk mogelijk te maken, is een Provinciaal Inpassingsplan opgesteld.

Beeldkwaliteit en participactie
Na de Gedeputeerde Staten hebben onlangs ook de Provinciale Staten van de provincie Drenthe ingestemd met dat inpassingsplan. Daarmee werd het plan officieel ter inzage gelegd tot en met 7 juni 2022.

De marktconsultatie is een volgende stap en bedoeld om zoveel mogelijk partijen te bereiken, te interesseren en te stimuleren om mee te denken over een aantal belangrijke thema’s in het project. Het gaat daarbij om de beeldkwaliteit en ruimtelijke inpassing, (financiële) participatie en netinpassing. Maar ook de eisen die Rijkswaterstaat als wegbeheerder stelt en andere aandachtspunten rondom het medegebruik van de gronden direct langs de snelweg en in oksels van knooppunten.

Haalbaarheid
Het projectteam hoopt met de marktconsultatie meer inzicht te krijgen in de praktische haalbaarheid van het project. De input van diverse partijen wordt meegenomen in de voorbereiding van de openbare procedure en de contracten, met als doel een probleemloze realisatie van de Drentse Zonneroute A37 door de nog te selecteren ontwikkelaar. Het streven is om de openbare procedure in 2024 te starten, zodat de energie uit dit zonnepark een bijdrage levert aan de klimaatdoelstellingen die voor 2030 gerealiseerd moeten zijn.

De marktconsultatie bestaat uit een bijeenkomst op 7 juni 2022 in Emmen en een schriftelijke vragenronde. Geïnteresseerde partijen met ervaring in het ontwikkelen van zonneparken of (weg)infrastructuur, adviseurs in die sectoren en lokale energiecoöperaties kunnen zich tot 31 mei voor deze bijeenkomst aanmelden via Biedboek.nl.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Business Developer Solar Storage

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!