logo
wvhj2023
© Bryan Roschetzky | Dreamstime.com
© Bryan Roschetzky | Dreamstime.com
8 april 2022

Amerika: levering zonnepanelen valt stil door onderzoek omzeiling importheffingen

Driekwart van de Amerikaanse solar bedrijven stelt dat de levering van zonnepanelen is geannuleerd of vertraagd sinds het ministerie van Economische Zaken een onderzoek is gestart naar omzeiling van importheffingen.

Het onderzoek naar de ontwijking van de importtarieven op zonnecellen en zonnepanelen door omgeleide import uit Maleisië, Thailand, Vietnam en Cambodja ging eind maart van start nadat Auxin Solar een verzoek tot handhaving en een onderzoek had ingediend.

Verwoestende impact
De Solar Energy Industries Association (SEIA) heeft nu een onderzoek onder haar achterban uitgevoerd naar de impact van het onderzoek. Meer dan 90 procent van de ondervraagde bedrijven stelt dat de acties van het ministerie een ernstige of verwoestende impact hebben op hun bedrijfsresultaten.

Alle marktsegmenten – residentiële, commerciële, gemeenschappelijke zonne-energie en zonne-energie op utiliteitsschaal – rapporteerden overweldigend verwoestende of ernstige gevolgen van het importheffingenonderzoek.

70.000 banen in gevaar
Twee derde van de bedrijven meldde dat de helft van hun personeelsbestand gevaar loopt en een derde van de bedrijven stelt dat hun gehele personeelsbestand gevaar loopt.

Uit eerder onderzoek van Wood Mackenzie bleek dat het importheffingenonderzoek 16 gigawattpiek aan zonnepanelen uit de Amerikaanse toeleveringsketen zou kunnen elimineren, wat twee derde is van alle zonnepanelen die de Verenigde Staten in 2021 hebben geïnstalleerd. SEIA schat dat als gevolg van het onderzoek de industrie 70.000 van de 231.000 banen kan verliezen.

Binnenlandse productie
‘Dit onderzoek is gebaseerd op een onverdiende handelszaak die de zonne-energiesector in realtime teistert en onze inspanningen als land om de klimaatverandering aan te pakken vermindert’, stelt Abigail Ross Hopper, president en chief executive officer van SEIA. ‘We dringen er bij de regering op aan dit onderzoek te bespoedigen en een einde te maken aan deze onnodige wegversperring naar onze toekomst met schone energie.’

‘We hebben gezegd dat tarieven niet de juiste manier zijn om de binnenlandse productie te stimuleren, en dat het tijd en beleid zal vergen om de productie naar de Verenigde Staten te verplaatsen op de schaal die nodig is’, aldus Hopper. ‘De landen die in de petitie worden genoemd, zijn betrouwbare handelspartners geweest en we hebben hun producten nodig, in ieder geval op de korte termijn, terwijl we vechten voor een duurzame en krachtige productieaanwezigheid hier in Amerika.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten