Solar Magazine - RVO publiceert voorwaarden SDE++-subsidie voor verklaring draagkracht zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
RVO publiceert voorwaarden SDE++-subsidie voor verklaring draagkracht zonnepanelen
© Sunrock

RVO publiceert voorwaarden SDE++-subsidie voor verklaring draagkracht zonnepanelen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de ‘Modelverklaring draagkracht dakconstructie’ gepubliceerd. Projectontwikkelaars moeten deze inzenden bij het aanvragen van de SDE++-subsidie.

Waar zonnestroomprojecten sinds enkele jaren al over een positieve transportindicatie van de netbeheerder moeten beschikken, wordt daar voor zonnedaken een extra eis aan toegevoegd. Die eis heeft betrekking op de draagkracht van daken.

Zonnestroom en zonnewarmte
Nu blijkt bij beschikte projecten soms op een later moment dat het dak qua constructie niet geschikt is voor de beoogde zonnepanelen. Door de nieuwe verklaring voor draagkracht wordt dit vanaf de SDE++ 2022 aan de voorkant gecontroleerd.

De verklaring van de draagkracht van de dakconstructie is verplicht voor subsidieaanvragen voor gebouwgebonden zon-pv, zonthermie- en zon-pvt-projecten. Uit deze verklaring voor zonnestroom- en zonnewarmteprojecten moet blijken dat het dak of de gevel sterk genoeg is voor de installatie of welke aanpassingen nodig zijn om het dak of de gevel geschikt te maken. Dit is nodig omdat een ongeschikt dak vaak de reden is dat een gebouwgebonden project niet gerealiseerd wordt.

Constructeur
Subsidieaanvragers zijn hiervoor verplicht de modelverklaring draagkracht dakconstructie te gebruiken.

Om de modelverklaring in te vullen, moet een constructeur een berekening uitvoeren conform het bouwbesluit 2012. De verklaring die ondertekend is door een constructeur moeten projectontwikkelaars meesturen met hun subsidieaanvraag.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Everday zoekt:

Field service engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
GPC Europe zoekt:

Operations Support Officer

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!