Solar Magazine - JinkoSolar investeert 1,5 miljard euro in nieuwe fabriek voor zonnepanelen en aluminium frames
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar investeert 1,5 miljard euro in nieuwe fabriek voor zonnepanelen en aluminium frames
© JinkoSolar

JinkoSolar investeert 1,5 miljard euro in nieuwe fabriek voor zonnepanelen en aluminium frames

JinkoSolar gaat 10, 8 miljard renminbi – omgerekend 1,5 miljard euro – investeren in een nieuwe gigafabriek voor zonnepanelen en aluminium frames voor zonnepanelen in de Chinese provincie Jiangxi.

De investeringen vinden plaats via dochteronderneming Jiangxi Jinko – waarvan JinkoSolar​ 58,62 procent van de aandelen bezit. Jiangxi Jinko heeft een raamovereenkomst gesloten met de regering van het Shangrao Guangxin-district voor de investeringen in de nieuwe fabriek.

24 gigawattpiek
Volgens de overeenkomst is Jiangxi Jinko van plan om in de stad Shangrao 24 gigawattpiek aan zonnepanelen en 100.000 ton aluminium frames voor zonnepanelen te gaan produceren. Het project bestaat uit 3 fasen.

In de eerste fase is Jiangxi Jinko van plan om 8 gigawattpiek zonnepanelen te produceren. De eerste fase van het project zal naar verwachting half december al operationeel zijn en half juni 2023 volledig operationeel zijn. In de tweede fase is Jiangxi Jinko van plan de capaciteit uit te breiden met nog eens 8 gigawattpiek aan productiecapaciteit zonnepanelen. De bouw daarvan zal naar verwachting beginnen in het vierde kwartaal van 2023. In de derde fase is het bedrijf van plan om 8 gigawattpiek zonnepanelen en 100.000 ton aluminium frames voor zonnepanelen te produceren. De bouw zal naar verwachting beginnen in het derde kwartaal van 2025.

Onderhandelingen
Het schema voor het project is nog onderhevig aan verdere onderhandelingen tussen JinkoSolar en de regering van het Guangxin-district. JinkoSolar heeft wereldwijd de beschikking over 12 productielocaties. Per eind vorig jaar beschikte het Chinese bedrijf over een productiecapaciteit van 32,5 gigawattpiek voor wafers, 24 gigawattpiek voor zonnecellen en 45 gigawattpiek voor zonnepanelen.

Kangping Chen, chief executive officer van JinkoSolar, is blij met de nieuwe investeringen: ‘We zijn verheugd om de steun van de overheid van het Guangxin-district te ontvangen voor dit grote project. Gesteund door het lokale beleid en de industriële toeleveringsketen in de stad Shangrao zal dit project ons bedrijf helpen om het volledige potentieel van onze interne geïntegreerde productiecapaciteit te realiseren. Het garandeert voor de komende jaren ook de productie en de levering van onze producten.’

Bekijk de zonnepanelen van JinkoSolar die te koop zijn in de Benelux hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Coördinator Service en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - 5667 KX Geldrop
Kremer Techniek zoekt:

Adviseur Duurzame Technieken

Fulltime (40 uur) - ‘s-Heerenberg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!