Solar Magazine - Greener breidt verhuurvloot uit met 8,5 megawattuur aan batterijen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Greener breidt verhuurvloot uit met 8,5 megawattuur aan batterijen
© Greener

Greener breidt verhuurvloot uit met 8,5 megawattuur aan batterijen

Het Amsterdamse energieopslagbedrijf Greener Power Solutions breidt zijn mobiele batterijvloot opnieuw uit. Het bedrijf koopt 20 mobiele batterijen van Alfen met een opslagcapaciteit van 8,5 megawattuur.

Greener Power Solutions verhuurt de batterijen met de eigen EMS-software om een efficiënte en duurzame stroomvoorziening te garanderen voor bouw-, evenementen- en infrastructuurprojecten.

Eerste mijlpaal groeiplan
De aanschaf van de nieuwe batterijen is de eerste mijlpaal in het groeiplan van het bedrijf voor het kalenderjaar 2022. Het is de ambitie om de vloot later in het jaar nog verder uit te breiden en om de activiteiten in het buitenland verder uit te breiden. ‘We zijn vastbesloten om onze groei voort te zetten en de gevestigde orde van de energiemarkt verder uit te dagen’, aldus Dieter Castelein, chief executive officer van Greener Power Solutions

Meer dan 60
Vorig jaar nog werd een soortgelijke deal gesloten tussen de 2 partijen voor 30 extra mobiele batterijen. Met deze nieuwe uitbreiding stijgt het totaal van de batterijvloot naar meer dan 60 stuks, waarmee Greener de positie als marktleider voor mobiele batterijoplossingen weer bevestigt. Greener heeft gepland om later dit jaar de vloot verder uit te breiden tot 80 mobiele batterijen tegen het einde van het jaar en de vloot ook te diversifiëren naar kleinere en grotere systemen.

422 kilowattuur
Deze 20 nieuwe eenheden leveren per stuk 422 kilowattuur in capaciteit en tot 318 kilovoltampère in vermogen. Dit betekent dat ze een hogere capaciteit hebben dan de mobiele batterijen van 338 kilowattuur per stuk die Greener Power Solutions momenteel bezit.

Door de hogere capaciteit zijn de nieuwe batterijen geschikt voor evenementen of infraprojecten, waar een standalone inzet van de batterij gewenst is. Daarnaast zijn ze bijzonder geschikt voor projecten in de stedelijke omgeving om te voorkomen dat er ’s nachts een dieselgenerator moet draaien.

1 miljoen liter diesel
De groei die de nieuwe order van 20 batterijen laat zien, is ook zichtbaar in de omzet van Greener in 2021, die ten opzichte van 2020 met een factor 3,5 is gegroeid. Ook heeft Greener vorig jaar in totaal 1 miljoen liter diesel bespaard met de mobiele batterijen. Sinds het begin van het jaar zijn er bovendien 5 nieuwe medewerkers bij het bedrijf gekomen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Wattkraft Benelux zoekt:

Senior Business Developer Energy Storage Solutions

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!