Solar Magazine - ESTG voegt laadpalen voor elektrische auto’s van Charge Amps toe aan assortiment
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ESTG voegt laadpalen voor elektrische auto’s van Charge Amps toe aan assortiment
© ESTG

ESTG voegt laadpalen voor elektrische auto’s van Charge Amps toe aan assortiment

ESTG breidt zijn assortiment met laadpalen voor elektrische auto’s verder uit. De groothandel heeft laders van het Zweedse merk Charge Amps toegevoegd aan het productportfolio.

Het Zweedse technologiebedrijf Charge Amps maakt het laden van elektrische auto’s volgens ESTG via het kenmerkende Scandinavische design mooier en slimmer. De laders van Charge Amps kenmerken zich door duurzaamheid, hoge gebruiksvriendelijkheid en zijn eenvoudig te installeren.

Gerecycled aluminium
Elektrische voertuigen zijn steeds populairder. Zo populair dat de verwachting is dat 100 procent van de verkoop van nieuwe auto’s vanaf 2035, in een groot deel van Europa, elektrisch is. Dat heeft niet alleen impact op de autobranche, maar ook op die van de zonne-energie. Met de groei van elektrisch vervoer neemt immers de vraag naar laadpalen en -stations steeds meer toe.

De esthetische en functionele vorm van de producten van Charge Amps is het resultaat van een samenwerking met de hoofddesigner van Koenigsegg (red. een Zweedse fabrikant van high-performance sportauto’s). Met de producten van Charge Amps biedt ESTG totaaloplossingen voor het laden van elektrische auto’s. De groothandel biedt zowel de laadpaal Charge Amps Halo als de Charge Amps Aura; allebei geschikt voor zowel thuis als commercieel laden.

Halo
De Charge Amps Halo is gemaakt van gerecycled aluminium en beschikt over een vaste kabel die laden met 3,7 tot 11 kilowatt mogelijk maakt. Bovendien heeft de laadpaal een extra stopcontact voor bijvoorbeeld het laden van elektrische fietsen.

Charge Amps Halo is voorzien van led-verlichting, zodat het laadstation ook in het donker eenvoudig te bedienen is. De vaste kabel is flexibel en is berekend op Scandinavische omstandigheden, dus zelf bij min 25 graden Celsius is de kabel nog prima buigbaar. Ook beschikt het Halo-laadstation over de hoogste IP-classificatie op de markt, te weten IP66.

Aura
Ook de Charge Amps Aura is gemaakt van gerecycled aluminium en is geschikt om 2 elektrische auto’s tegelijk op te laden met maximaal 22 kilowatt. Het semiopenbare laadstation is dus geschikt om naast een woonhuis beschikbaar te stellen als openbare laadplaats via de 2 keer 22-kilowatt-stopcontacten.

De laadpalen zijn verbonden met de cloudservice en maakt load balancing mogelijk tussen de stopcontacten.

3 beheerniveaus
De grote meerwaarde van de laadstations is de volgens ESTG de Charge Amps Cloud die bestaat uit 3 beheerniveaus. Hiermee zijn er 3 verschillende autoriteitsniveaus, waarmee de laadpalen eenvoudig zijn te beheren als eigenaar, monteur of eindgebruiker.

Hiermee kan een installateur bijvoorbeeld toegang krijgen met operationele verantwoordelijkheden over verschillende installaties of de beheerder krijgt inzicht in het beheer van alle laadstations in het systeem van een commercieel gebouw. Alle niveaus hebben duidelijke gebruikersinterfaces aangepast aan de specifieke behoeften.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
kWh People zoekt:

Software Product Owner Solar

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!