Solar Magazine - Goede maand SDE++: in februari 199,3 megawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Goede maand SDE++: in februari 199,3 megawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd
© KiesZon

Goede maand SDE++: in februari 199,3 megawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd

Via de subsidieregeling SDE+(+) is in de maand februari verdeeld over 258 projecten 199,3 megawattpiek aan zonnepanelen opgeleverd;een groei van 20 procent ten opzichte van januari. Dat blijkt uit cijfers van CertiQ

CertiQ meldt dat Nederland per 1 maart 2022 over 31.032 zonnestroomprojecten beschikt die met SDE+-subsidie zijn gebouwd. Deze projecten zijn gezamenlijk goed voor een vermogen van 7.783,8 megawattpiek.

772 kilowattpiek per project
In februari heeft CertiQ 258 nieuwe pv-projecten geregistreerd als opgeleverd, met een gemiddeld vermogen van 772 kilowattpiek per project. Het aantal opgeleverde projecten is met 36 procent gedaald ten opzichte van het voorgaande kalenderjaar. 

Of het in februari opgeleverde vermogen van 199,3 megawattpiek daadwerkelijk een groei betekent, is onbekend. Het door CertiQ voor de maand februari 2021 gepubliceerde registratiecijfer wat betreft vermogen was vorig jaar namelijk extreem laag en leek te zijn veroorzaakt door een correctie van het totaal geïnstalleerde SDE+(+)-vermogen vanwege een eerder foutief geregistreerd cijfer. De onderstaande grafieken tonen het nieuwe geplaatste pv-vermogen voor de maanden januari en februari voor de kalenderjaren 2019, 2020, 2021 en 2022 alsook het aantal opgeleverde projecten voor dezelfde periode.

Noot: het kan enige tijd duren voor een installatie door CertiQ geregistreerd wordt. Wanneer een zon-pv-installatie is aangemeld bij CertiQ, laat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de startdatum van de SDE+-subsidie van een project automatisch ingaan. Dit gebeurt op de datum van ingebruikname, dat wil zeggen de ingangsdatum van de inschrijving bij CertiQ. Hierdoor kan het zo zijn dat een project wel al is opgeleverd, maar nog onbekend is in de CertiQ-database. Om deze en andere redenen vinden er dan op voortdurende basis correcties van de bij CertiQ aangemelde vermogens plaats.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Sales Support

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!