Solar Magazine - Belgische verzekeraar AG Insurance: ‘Veel schadegevallen zonnepanelen door storm Eunice’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Belgische verzekeraar AG Insurance: ‘Veel schadegevallen zonnepanelen door storm Eunice’
© Patrickherzbergfotografie | Dreamstime.com

Belgische verzekeraar AG Insurance: ‘Veel schadegevallen zonnepanelen door storm Eunice’

Verzekeringsmaatschappij AG Insurance meldt in België een opvallend groot aantal schademeldingen aan zonnepanelen te hebben ontvangen na de stormen Eunice en Franklin, vermoedelijk door de hoge windsnelheden.

De meeste schadegevallen lijken zich in Vlaanderen te situeren. AG – marktleider in België met woningverzekeringen en een marktaandeel van circa 25 procent – verwacht dat Eunice en Franklin samen, zowel qua aantal schadegevallen als qua totaal kostenplaatje, aan de top zullen komen van het lijstje van de zwaarste stormen van de voorbije decennia.

Windsnelheden
Met windsnelheden tot 130 kilometer per uur uur en meer was Eunice aangekondigd als een van de zwaarste stormen die België heeft getroffen sinds 1990. In dat jaar raasden de stormen Daria en Vivian met windsnelheden tot 168 kilometer per uur over het land. Meer recent waren de elkaar opvolgende voorjaarsstormen Ciara en Dennis van februari 2020 goed voor ongeveer 30.000 schadedossiers bij AG. Gezien hun omvang en de bereikte windsnelheden, ziet het er volgens de verzekeraar echter naar uit dat Eunice en Franklin samen die schade sterk zullen overtreffen.

Meer dan 40.000 aangiften
Alleen tot en met maandag ontving de verzekeringsmaatschappij al meer dan 10.000 schadeaangiften. Het bedrijf telt zo’n 3 miljoen klanten, waaronder 2,7 miljoen particulieren en 235.00 zelfstandigen en kleine en middelgrote ondernemingen (kmo).

AG gaat ervan uit dat er de komende periode nog tienduizenden schadeclaims zullen bij komen. Veel klanten geven schadegevallen namelijk aan bij hun makelaar, die ze vervolgens doorgeeft aan de verzekeraar. Op basis van zijn ervaring met vorige stormen, verwacht AG dat het voor Eunice en Franklin samen in totaal meer dan 40.0000 aangiften zal ontvangen.

Zonnepanelen
Wat volgens AG alvast opvalt is het groot aantal schadegevallen aan zonnepaneelinstallaties op daken van woningen. De verzekeraar wijst erop dat dit mogelijk het gevolg is van de extreem hoge windsnelheden die met Eunice en Franklin gepaard gingen.

Op dat vlak stelt AG zijn klanten gerust te kunnen stellen: zonnepanelen zijn in de ‘Top Woning’-verzekering van AG standaard verzekerd tegen stormschade.

Schade herstellen
AG beschikt over een eigen netwerk van 55 experts die elke dag op het terrein zijn, en AG had in de aanloop naar de stormen al de nodige afspraken gemaakt om dat netwerk aan te vullen met externe experts.

Edwin Klaps, managing director Schadeverzekeringen, hierover: ‘Vele klanten beleven moeilijke momenten en dus is het onze opdracht om hen in staat te stellen om zo snel mogelijk hun normale leven weer te kunnen opnemen en hen te vergoeden of de schade te herstellen.  Onze gespecialiseerde medewerkers en experts op het terrein, maar ook de vele makelaars met wie AG samenwerkt, zullen de volgende weken alles in het werk stellen om dit mogelijk te maken.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Technical Sales of Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude, 2391 PV, 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!