Solar Magazine - Subsidie voor haalbaarheidsstudie naar groene waterstofketen in Terneuzen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Subsidie voor haalbaarheidsstudie naar groene waterstofketen in Terneuzen
© Solarfields

Subsidie voor haalbaarheidsstudie naar groene waterstofketen in Terneuzen

De provincie Zeeland stelt 45.000 euro beschikbaar voor een haalbaarheidsonderzoek naar een groene waterstofketen in Terneuzen. Dit bedrag is afkomstig uit de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling.

In de gemeente Terneuzen werkt een groep bedrijven onder aanvoering van H4A aan de realisatie van een waterstoftankstation voor zwaar transport, werk- en vaartuigen.

Duurzame energie
Tegelijkertijd ontwikkelt VoltH2 een waterstoffabriek en ontwikkelt Zeeuwind plannen voor opwekking van duurzame energie. Deze partijen hebben zich verenigd voor een haalbaarheidsstudie naar de mogelijkheden van een groene waterstofketen.

In dit project ‘groene waterstofketen Terneuzen’ wordt met kennispartner HZ University of Applied Sciences een haalbaarheidsstudie gedaan naar de mogelijkheden om deze ontwikkelingen aan elkaar te koppelen en zo een volledig groene waterstofketen te realiseren. Dit stelt ondernemers in de regio in staat om naast elektrificatie ook waterstof in te zetten om hun C02-reductiedoelen voor 2030 te halen. Het haalbaarheidsonderzoek heeft de doelstelling het verschaffen van inzicht in de technische, economische en juridische aspecten van de groene waterstofketen in Terneuzen die in staat moet zijn om duurzame energie op te wekken, waterstof te produceren, op te slaan en te distribueren naar eindgebruikers op een bedrijfseconomisch relevante wijze.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Soly zoekt:

Country Manager Netherlands

Fulltime (40 uur) - Groningen, 9727 DW 5
SegenSolar GmbH zoekt:

Junior lead manager met focus Benelux

Fulltime (40 uur) - Dieselstr. 2 50859 Keulen, Duitsland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!