Solar Magazine - Centrica breidt diensten in energieopslag uit naar Verenigd Koninkrijk en Nederland
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Centrica breidt diensten in energieopslag uit naar Verenigd Koninkrijk en Nederland

Centrica breidt diensten in energieopslag uit naar Verenigd Koninkrijk en Nederland

Centrica Business Solutions Optimisation – dat in België marktleider stelt te zijn in flexdiensten – breidt zijn activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk en Nederland. In Nederland wordt samengewerkt met iwell.

In Nederland stelt het bedrijf zijn residentiële ‘flex’ batterijportfolio verder uit te breiden, samen met iwell.

10-jarig contract
In Engeland is een 10-jarig contract gesloten met het gespecialiseerde Independent Power Producer (IPP) platform van RGREEN INVEST, te weten 4 Renewable Energy.

Het contract is afgesloten voor de optimalisatie van 3 batterijopslagcentrales die door Arlington Energy worden ontwikkeld en in aanbouw zijn in Engeland. De 3 projecten, met een totale capaciteit van 89 megawatt/megawattuur, zullen tegen de zomer van 2022 opgeleverd worden.

Balanceringsmechanisme
De batterijen gaan bijdragen aan stabilisatie van het stroomnet door een deelname aan een combinatie van vraag- en aanbodsystemen die de netfrequentie helpen te stabiliseren, en anderzijds door energiehandel om tekorten in vraag of aanbod op te vangen via de kortetermijnenergiemarkt of het balanceringsmechanisme. 

Met behulp van het eigen FlexPond-platform zal Centrica Business Solutions namens 4 Renewable Energy de multimarktstrategie uitvoeren, waarbij de output van de batterij in real-time wordt aangepast en de installaties optimaal worden benut om op elk moment het meest kosteneffectieve en strategische gebruik van de energieopslagcapaciteit te realiseren.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Calculator Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Groothandel

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!