Solar Magazine - Stedin installeert transformator van 170 ton voor zonnepanelen Vlissingen-Oost
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Stedin installeert transformator van 170 ton voor zonnepanelen Vlissingen-Oost
© Evert van Moort

Stedin installeert transformator van 170 ton voor zonnepanelen Vlissingen-Oost

Netbeheerder Stedin meldt dat in de haven van Vlissingen per schip een nieuwe hoogspanningstransformator is aangekomen. De transformator maakt de aansluiting van zonnepanelen mogelijk.

Het gevaarte van 170 ton en 5 meter hoog is gebouwd in de Sloveense hoofdstad Ljubljana en is per schip naar Vlissingen gekomen.

Verdeelstation
Na aankomst is de transformator door 2 kranen van het schip getild en op een dieplader gezet. Hiermee wordt het op zijn plek – 700 meter verderop in het verdeelstation van Vlissingen-Oost – gereden. Stedin bouwt hier het verdeelstation uit vanwege de komst van nieuwe wind- en zonne-energieprojecten van bedrijven.

Vorig jaar boorde Stedin al nieuwe elektriciteitskabels van 1,5 kilometer op een diepte van 50 meter onder de haven van Vlissingen door. Stedin heeft een mijlpaal bereikt in dit project met de plaatsing van de eerste hoogspanningstransformator. In maart komt een tweede. De transformatoren zetten de duurzame elektriciteit van de zonnepanelen en windmolens in de haven om van 20.000 volt naar 150.000 volt. Daarna wordt de stroom verder het hoogspanningsnet op getransporteerd. De wind- en zonneparken van de ondernemers in de haven leveren straks evenveel duurzame elektriciteit als ongeveer 36.000 huishoudens in een jaar verbruiken, dat is 2 keer Vlissingen. Stedin investeert met dit project 17 miljoen euro in de energietransitie van Zeeland. Het project is naar verwachting eind 2022 klaar.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Green Energy Storage zoekt:

Projectleider Ontwikkeling

Fulltime (40 uur) - Ceresstraat 1, 4811 CA Breda
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Sales Support

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!