logowvhj2023
© Sunvigo© Sunvigo
11 februari 2022

Eneco investeert in Duitse start-up in zonnepanelen Sunvigo

De Duitse solar start-up Sunvigo heeft 15 miljoen euro kapitaal opgehaald. Het geld voor de financieringsronde is afkomstig van energiebedrijf Eneco, Sparta Capital en Deutsche Kreditbank (DKB).

Sparta en Eneco, die het grootste deel van de nieuwe financiering voor hun rekening nemen, investeren samen met bestaande investeerders Ecosummit, High-Tech Gründerfonds (HTGF) en Übermorgen Ventures in totaal 10 miljoen euro. DKB heeft bovendien het financieringsvolume voor de zonnepaneelinstallaties opnieuw verhoogd met nog eens 5 miljoen euro aan vreemd vermogen.

Vertienvoudigd
Sinds de oprichting in 2020 heeft Sunvigo al honderden klanten gemakkelijk toegang gegeven tot zonne-energie. In het afgelopen jaar heeft Sunvigo zijn klantenbestand meer dan vertienvoudigd.

In tegenstelling tot verkopers of huurders van pv-systemen is Sunvigo een energieleverancier en biedt het huiseigenaren een elektriciteitscontract inclusief het zonnepaneelsysteem aan. Dit betekent: bij het bedrijf betaalt de klant alleen voor de verbruikte elektriciteit, niet voor de componenten van het zonnepaneelsysteem. Indien gewenst kunnen een thuisbatterij en een laadpaal voor elektrische auto’s worden geïntegreerd in het elektriciteitscontract.

Ruim 50 medewerkers
Het nieuwe kapitaal wordt gebruikt voor de uitbreiding van de Green Power Community, het verbeteren van de digitale klantervaring en het uitbreiden van het personeelsteam.

Het bedrijf telt inmiddels ruim 50 medewerkers en wil dit jaar op alle vlakken flink groeien. Sunvigo is ook van plan om zijn systemen te koppelen om virtuele stroomnetwerken te creëren en zo zonne-energie van de Sunvigo Community beschikbaar te maken voor alle klanten.

Elektriciteitscontract inclusief zonnepanelen
Hans Cool, Investment Director van Eneco Ventures, over de investering: ‘Wij geloven dat er een sterke markt is voor Sunvigo’s low-barrier, no-nonsense product. We zien ook veel potentiële synergieën, bijvoorbeeld met Eneco's dochteronderneming en leverancier van groene stroom LichtBlik.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.