Solar Magazine - Amp Energy gaat in Schotland 2 grootste batterijen van Europa bouwen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amp Energy gaat in Schotland 2 grootste batterijen van Europa bouwen

Amp Energy gaat in Schotland 2 grootste batterijen van Europa bouwen

Amp Energy kondigt de 2 grootste energieopslagprojecten met batterijen van Europa aan. Het Schotse Groene batterijcomplex krijgt 2 systemen met een vermogen van 400 megawatt en opslagcapaciteit van 800 megawattuur.

De energieopslagprojecten zijn naar verwachting in april 2024 operationeel. 

Windparken
Na overleg met de belanghebbenden en gemeenten is onlangs toestemming van de Schotse overheid verkregen. De 400-megawatt-batterijen worden de 2 grootste op het elektriciteitsnet aangesloten batterijopslagfaciliteiten in Europa. De projecten zullen betrouwbare netstabiliteitsdiensten en energiebeheer bieden in de centrale gordel van Schotland, waaronder Glasgow en Edinburgh. De opslag van hernieuwbare energie die door Schotse windparken zal worden gegenereerd, maakt de projecten in de Britse elektriciteitsinfrastructuur toekomstbestendig.

De projecten, gelegen in Hunterston en Kincardine, zetten volgens Amp Energy wereldwijd de standaard voor energieopslag en vormen voor het Verenigd Koninkrijk een belangrijke stap voorwaarts om de doelstelling van 0 uitstoot te bereiken. Na de recente aankondiging van ScotWind offshorewind voor de geplande toevoeging van 25 gigawatt aan de nieuwe capaciteit voor het opwekken van hernieuwbare energie, is de behoefte aan grootschalige energieopslag die stroom kan verplaatsen en netstabiliteitsdiensten kan leveren, nog belangrijker. In de komende jaren zullen de Schotse batterijfaciliteiten van Amp het mogelijk maken om in Schotland tot 1.750 gigawattuur per jaar extra hernieuwbare energie op te wekken en te transporteren naar andere regio's van het Verenigd Koninkrijk, wat overeenkomt met ongeveer 500 megawatt aan nieuwe offshorewindinstallaties.

Kunstmatige intelligentie
De projecten in Hunterston en Kincardine nemen ook deel aan de aanbesteding van de Scottish Stability Pathfinder 2 van National Grid die de spannings- en stabiliteitsproblemen van het Britse elektriciteitsnet wil aanpakken. Naast 2 nieuwe Synchronous Condensers, die ook helpen bij de stabilisatie van het net, zullen de faciliteiten van Amp de modernste netvormende omvormingstechnologie inzetten.

Het Scottish Green Battery Complex wordt geoptimaliseerd en verzonden door Amp X, Amp's eigen, op kunstmatige intelligente aangedreven, digitale energieplatform. 

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Parttime (24 uur) - Haarlem, 2011 MA
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature binnendienst Projectmanager / Werkvoorbereider (€ 3.500 - € 4.500)

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!