Solar Magazine - Aanbesteding voor bouw 4 zonneparken langs snelweg A7 van start
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Aanbesteding voor bouw 4 zonneparken langs snelweg A7 van start
© Rijkswaterstaat

Aanbesteding voor bouw 4 zonneparken langs snelweg A7 van start

Rijkswaterstaat en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) hebben het startschot gegeven voor de aanbesteding van 4 zonneparken langs op- en afritten van de snelweg A7.

De 2 organisaties stellen langs de A7 tussen Wognum en Middenmeer grond beschikbaar voor de aanleg van zonnevelden.

Gunning in juni
Sinds 24 januari kunnen bedrijven die geïnteresseerd zijn om de zonnevelden te ontwikkelen zich inschrijven. De zonnevelden moeten straks samen ongeveer 6 gigawattuur zonnestroom opleveren, vergelijkbaar met het energieverbruik van ongeveer 2.000 huishoudens.

Het project ‘Zon langs de A7’ is onderdeel van het pilotprogramma Hernieuwbare energie op rijksgrond. Het project omvat locaties bij de aansluitingen 10 (Wognum), 10a (Abbekerk), 11 (Medemblik) en 12 (Middenmeer). Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aanleg van de zonnevelden kunnen zich tot maandag 25 april 2022 inschrijven via de website biedboek.nl. Rijkswaterstaat verwacht in juni 2022 over te gaan tot gunning.

Aanleg in 2024
De aanleg van de zonnevelden start waarschijnlijk in 2024. Voor die tijd moeten de gemeenten en Rijkswaterstaat de benodigde vergunningen verlenen. Daarnaast moet netbeheerder Liander voor een netaansluiting zorgen.

De provincie Noord-Holland, de gemeenten Hollands Kroon en Medemblik, HHNK en het Rijk hebben met elkaar randvoorwaarden opgesteld, zoals het veilig houden van de weg en het verkeer. Ook stellen deze partijen eisen aan de inpasbaarheid in het landschap en de participatie met de omgeving. Dat laatste betekent dat inwoners en eigenaren van omliggende bedrijven mee kunnen praten over de uitvoering. Daarnaast moeten inwoners financieel voordeel kunnen hebben van het zonnepark.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Technisch Magazijnbeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135, 5248 NL
KiesZon zoekt:

Solar Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135, 5248 NL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!