Solar Magazine - TINC koopt 12 megawatt aan zonnedaken in Vlaanderen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TINC koopt 12 megawatt aan zonnedaken in Vlaanderen

TINC koopt 12 megawatt aan zonnedaken in Vlaanderen

Infrastructuurinvesteerder TINC heeft zijn zonne-energieportfolio uitgebreid. Het bedrijf heeft een belang van 50 procent verworven in een portfolio van 12 megawatt aan zonnedaken in Vlaanderen.

TINC is een beursgenoteerde investeringsmaatschappij – genoteerd aan de Euronext Brussel –die participeert in bedrijven die actief zijn in het realiseren en uitbaten van infrastructuur. Het bedrijf kent een gediversifieerde portefeuille van participaties in publieke infrastructuur, energie-infrastructuur en digitale infrastructuur.

325 megawatt
TINC meldt dat de zonnepanelen waar het een aandeel in heeft verworven, geïnstalleerd zijn op daken van bedrijven in Vlaanderen. Voor de zonneparken is een stroomafnameovereenkomst gesloten met de eigenaars van de gebouwen die de geproduceerde stroom ter plaatse gebruiken.

De acquisitie past in de ambitie van TINC om een actieve investeerder te zijn in de energietransitie en doet de totale productiecapaciteit van de portefeuille hernieuwbare energie toenemen tot ongeveer 325 megawatt. Daarvan bedraagt 37 megawatt zonne-energiesystemen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Business Developer Benelux

Fulltime (40 uur) - Benelux
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!