Solar Magazine - Growatt presenteert nieuwe offgrid AX LV batterij voor opslag stroom van zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Growatt presenteert nieuwe offgrid AX LV batterij voor opslag stroom van zonnepanelen
© Growatt

Growatt presenteert nieuwe offgrid AX LV batterij voor opslag stroom van zonnepanelen

De Chinese fabrikant Growatt heeft de nieuwe batterij AX LV onthuld. Het batterijsysteem is ontwikkeld om de off-grid opslag van zonne-energie geproduceerd door zonnepanelen mogelijk te maken.

Growatt, leverancier van omvormers en energieopslagsystemen wil met de toevoeging van het AX LV-batterijsysteem zijn marktbereik vergroten. Het bedrijf stelt aan de groeiende vraag naar residentiële off-grid lithiumbatterijen te willen voldoen.

Geen extra kabelverbindingen nodig
‘Het nieuwe batterijsysteem bestrijkt een breed capaciteitsbereik van 5 tot 400 kilowattuur, wat inspeelt op verschillende behoeften van dagelijkse huishoudens tot grote bedrijven en industriële scenario’s’, duidt marketingdirecteur van Growatt Lisa Zhang.

De modulariteit van het AX LV-batterijsysteem maakt het eenvoudig te installeren. Het is uitgerust met interne stekkers zodat er geen extra kabelverbindingen nodig zijn. Alle externe kabels zijn op één stekker geïntegreerd, waardoor de aansluiting op de omvormer eenvoudiger is.

Beveiliging
Op het gebied van veiligheid geniet het batterijsysteem op meerdere niveaus bescherming dankzij de omvormer en het batterijmanagementsysteem. Ondertussen onderscheidt de AX LV zich volgens de fabrikant als kobaltvrije lithium-ijzerfosfaatbatterij door de hoge temperatuurbestendigheid, veiligheid en stabiliteit en betere prestaties tot 5.000 laadcycli.

Het batterijsysteem heeft een levensduur van meer dan 10 jaar. Met betrekking tot compatibiliteit kan het AX LV-batterijsysteem worden gebruikt met alle Growatt’s off-grid omvormers uit de SPF-serie. Bovendien werkt het batterijsysteem ook samen met de energieopslagomvormers uit de SPH- en SPA-serie.

Growatt biedt het one-stop-services batterijsysteem: van technische ondersteuning bij de installatie tot volledige systeemgarantie bij het dagelijks gebruik en onderhoud. Als een systeemprobleem zich voordoet, kan dat snel worden gelokaliseerd en efficiënter worden opgelost. Bovendien stelt Growatt installateurs in staat om de firmware van het batterijsysteem op afstand te upgraden, wat kan helpen de O&M-kosten te verlagen en de service-efficiëntie te verbeteren.

Bekijk alle batterijen van Growatt hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Meetdiensten

Fulltime (40 uur) - Utrecht
kWh People zoekt:

Business Developer Solar Storage

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!