Solar Magazine - Nog geen stormloop op subsidie HER+: nog ruim 80 procent van budget onbenut
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nog geen stormloop op subsidie HER+: nog ruim 80 procent van budget onbenut
© Sebastian Czapnik | Dreamstime.com

Nog geen stormloop op subsidie HER+: nog ruim 80 procent van budget onbenut

Het loopt nog geen storm bij de Hernieuwbare Energietransitie (HER+). Ruim 80 procent van het budget van de subsidieregeling die vorig jaar april openging, is nog onbenut. Subsidie aanvragen kan tot en met 31 maart.

De HER+ richt zich op onderzoek, ontwikkeling en demonstratie van innovatieve oplossingen. Het doel is dat ze leiden tot CO2-reductie in 2030.

Pas 2,5 miljoen euro subsidie verleend
De innovatieve projecten moeten zorgen voor besparing op de toekomstige uitgaven aan de subsidie voor de nieuwe Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++). Voorwaarde is dat de verwachte besparingen groter zijn dan de gevraagde subsidie voor het HER+-project. Daarmee moet de HER+ de energietransitie uiteindelijk goedkoper maken. Hernieuwbare-energiebronnen die in aanmerking komen voor subsidie zijn: energie uit water (waterkracht, aquathermie, osmose), zonne-energie, windenergie, geothermische (bodem)verbranding en vergassing van biomassa.

Tot en met half januari is er voor bijna 2,5 miljoen euro aan subsidie verleend en momenteel is er 6,3 miljoen euro aan aanvragen in behandeling. Er is nog 41,2 miljoen euro subsidie beschikbaar.

Projectidee toetsen
Omdat een subsidie aanvragen de nodige tijd kost, kunnen ondernemers daarom vooraf en zonder verplichting advies aanvragen over hun projectidee. Zij vergroten daarmee de slaagkans van hun project.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Meetdiensten

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Janszon BV zoekt:

Business Ontwikkelaar Zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!