Solar Magazine - SMA onthult nieuwe hybride omvormer voor zonnepanelen die stroom opslaat in batterij
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SMA onthult nieuwe hybride omvormer voor zonnepanelen die stroom opslaat in batterij
© SMA

SMA onthult nieuwe hybride omvormer voor zonnepanelen die stroom opslaat in batterij

SMA heeft een nieuwe hybride omvormer onthuld: de Sunny Tripower Smart Energy. De omvormer die zowel energie produceert als opslaat, verhoogt het rendement van zonnepanelen voor huishoudens en kleine bedrijven.

De snelle laad- en ontlaadcapaciteit van de 3-fase-omvormer zorgt volgens de fabrikant voor maximale batterijbenutting, ook bij wisselvallig weer. De ingebouwde automatische back-upfunctie zorgt voor stroomtoevoer in het geval van een stroomstoring.

4 vermogensklassen
In combinatie met de Sunny Home Manager is het mogelijk om met de omvormer de batterij op te laden met de extra productie van zonnepanelen die anders verloren zou gaan. Geïntegreerde interfaces maken de integratie van warmteproductie en elektrische mobiliteit mogelijk. Dat laat toe om nog meer te besparen op energiekosten. De compacte 2-in-1-omvormer is beschikbaar in de vermogensklassen 5, 6, 8 en 10 kilowatt.

‘Met de Sunny Tripower Smart Energy bereikt SMA een nieuwe mijlpaal voor een onafhankelijke, kosteneffectieve en klimaatvriendelijke energievoorziening’, stelt Jan Van Laethem, Executive Vice President Business Unit Home Solutions bij SMA. ‘De nieuwe hybride omvormer is een innovatieve uitbreiding van het SMA Energy System Home en perfect geschikt voor moderne, ongecompliceerde productie en opslag van zonne-energie. Op deze manier stellen we onze klanten in staat om niet alleen hun elektriciteitskosten, maar ook de kosten van mobiliteit en warmte aanzienlijk te verlagen. Tegelijkertijd realiseren ze hun wens naar duurzame energievoorziening en klimaatbescherming.’

Klok rond meer zonne-energie
De nieuwe omvormer is voornamelijk bestemd voor productie en opslag van zonne-energie in de thuissector. Hij is compatibel met DC-gekoppelde hoogspanningsbatterijen van toonaangevende fabrikanten. Beheerders van zonne-energiesystemen profiteren ook van de laadcapaciteit tot 30 ampère die zorgt voor een volle batterij, zelfs met enkele uren zon. 

Zonne-energie is dus klok rond beschikbaar en pieken in het verbruik van netstroom worden afgevlakt, wat met de invoering van het capaciteitstarief in Vlaanderen garant staat voor lagere distributienetkosten. De nieuwe hybride omvormer kan worden gebruikt in zowel nieuwe als bestaande zonne-energiesystemen.

SMA 360° app
De ingebouwde back-upfunctie zorgt voor de ononderbroken en veilige stroomvoorziening van geselecteerde verbruikers in het huishouden, zelfs in het geval van een stroomstoring.

De hybride omvormer is eenvoudig te installeren in slechts een paar stappen en kan intuïtief en snel in gebruik worden genomen met behulp van de SMA 360° app zonder het apparaat te openen. Hij is uitgerust met SMA ShadeFix voor maximale energieopbrengsten, ook bij schaduw. Hij is tot slot voorzien van SMA Smart Connected voor automatische monitoring.

Bekijk de Sunny Tripower Smart Energy hier in de Solar Magazine Productzoeker. De nieuwe omvormer is op 19 en 20 januari 2022 te zien op de vakbeurs InterSolution in Flanders Expo te Gent.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!