Solar Magazine - Holland Solar verkrijgt subsidie voor opleiding installateurs zonnewarmte
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Holland Solar verkrijgt subsidie voor opleiding installateurs zonnewarmte
© HRsolar

Holland Solar verkrijgt subsidie voor opleiding installateurs zonnewarmte

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft subsidie toegekend aan Holland Solar voor het optuigen van een opleiding voor zonnewarmte-installateurs van zonneboilers en zonnecollectoren.

Holland Solar werkt sinds vorig jaar samen met IW Nederland aan een nieuwe opleiding voor zonnewarmte-installateurs met het doel om vanaf dit jaar minimaal 450 cursisten te faciliteren. Centraal staat het opdoen van essentiële basiskennis.

3 locaties
De 2 organisaties willen starten op 3 locaties, te weten Bergen op Zoom, Amersfoort en Groningen.

Er is niet alleen subsidie binnengehaald, inmiddels zijn ook meerdere partners aangehaakt. Naast opleider IW Nederland zijn dat de branchevereniging voor installateurs Techniek Nederland, het opleidingsfonds voor de techniek Wij Techniek en de kennisorganisatie voor techniek in de gebouwde omgeving ISSO.

Productneutrale opleiding
Momenteel zijn opleidingen voor zonnewarmtemonteurs alleen te volgen bij individuele leveranciers van zonnewarmteproducten. ‘Voor de moderne vakman en vakvrouw die een breed installatiepakket aan klanten aanbiedt, is dit een drempel om ook zonnewarmtesystemen te installeren’, aldus Holland Solar. ‘Met de tweedaagse training tot allround zonnewarmtemonteur die IW Nederland gaat aanbieden, wordt het mogelijk dat nieuwe, ervaren en de techniek instromende vakmensen een product-neutrale opleiding voor het installeren van zonnewarmtesystemen krijgen. Daarnaast wordt het mogelijk om de (nieuwe) vakbekwaamheid te registreren in het vakpaspoort.’

Naast het lesprogramma, dat mede tot stand kan komen met de financiële steun van het ministerie, stellen verschillende leden van Holland Solar proefinstallaties aan IW Nederland ter beschikking om de opleidingen niet alleen voldoende theoretisch onderbouwd, maar ook praktijkgericht te maken. In de training wordt de cursist meegenomen in alles wat hij of zij nodig heeft voor het installeren, onderhouden en opleveren van een zonnewarmtesysteem.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Solar Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135, 5248 NL
kWh People zoekt:

Business Developer Benelux

Fulltime (40 uur) - Benelux
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!