Solar Magazine - Bredenoord breidt vloot met batterijen uit: Battery Box in 5 vermogens beschikbaar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bredenoord breidt vloot met batterijen uit: Battery Box in 5 vermogens beschikbaar
© Bredenoord

Bredenoord breidt vloot met batterijen uit: Battery Box in 5 vermogens beschikbaar

Bredenoord meldt zijn vloot met energieopslagsystemen te hebben uitgebreid. Naast de kleine E-saver en de grote Battery Box van 600 kilowatt levert Bredenoord nu Battery Boxen in 5 vermogens.

Het bedrijf stelt daarmee storageoplossingen ‘voor iedere klus’ beschikbaar te hebben. De komende tijd zal de vloot Battery Boxen bovendien nog verder worden uitgebreid.

Combinatie van technieken
Welke Battery Box de juiste is, is afhankelijk van de situatie. De inzet van een batterijoplossing is volgens het bedrijf vaak een combinatie van andere technieken, bijvoorbeeld met reeds aanwezige energiebronnen zoals een netaansluiting, gensets, of een zonnepark met energieopslag. Met de Battery Box kan Bredenoord een (lokale) smart grid creëren waardoor optimaal met de beschikbare energie wordt omgegaan, CO2, NOx en geluidsemissie dalen en brandstof wordt bespaard.

Jaap Fluit, chief executive officer van Bredenoord: ‘Om ons heen zien we dat er veel mooie nieuwe oplossingen ontwikkeld worden voor tijdelijke energiezekerheid, wij pionieren zelf volop mee. Vaak zien we nog een kloof tussen de nieuwe technologieën en de grootschalige toepasbaarheid in de praktijk. De kracht van Bredenoord is om die kloof te dichten met producten die in de praktijk goed schaalbaar zijn, bruikbaar en direct inzetbaar.’

Niet meer van bouwplaatsen
Batterijen zijn volgens het bedrijf inmiddels niet meer van bouwplaatsen en langs de wegen weg te denken. Of het nou gaat om oplossingen voor situaties met een kleine stroomvraag, bijvoorbeeld voor tijdelijke verkeerslichten of cameratoezicht ’s nachts. Of bij grotere stroomvraag: bijvoorbeeld om een elektrische hijskraan op te laden. Tot aan heel grote stroomvragen wanneer netbeheerders moeite hebben met het tijdig opleveren van nieuwe of verzwaarde aansluitingen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Van der Valk Solar Systems BV zoekt:

Account Manager Channel Sales

Fulltime (40 uur) - Den Hoorn, 2635 BG 18
Winst uit je woning zoekt:

Teamleider Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!