Solar Magazine - TRENS trekt nieuwe investeerders aan voor zonnetrein met zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TRENS trekt nieuwe investeerders aan voor zonnetrein met zonnepanelen
© TRENS

TRENS trekt nieuwe investeerders aan voor zonnetrein met zonnepanelen

Fabrikant van zonnetreinen TRENS heeft nieuwe investeerders aangetrokken. Bloomit Ventures, MPPD en Karhod stoppen geld in het bedrijf om TRENS de komende jaren ‘het nieuwe normaal’ te maken in stadsdistributie.

TRENS is een in Nederland ontworpen elektrische ‘stadstrein’ met een locomotief die een serie wagons trekt. Iedere wagon kan allerlei soorten vracht of passagiers vervoeren. Met een laadvolume van maximaal 41 kubieke meter of 20 rolcontainers vervangt TRENS bij iedere rit 3 bestelbussen of 1 vrachtwagen.

Zonnepanelen
Dankzij de meesturende wagonwielen kan TRENS scherpe bochten maken en tot in de haarvaten van iedere stad komen. De breedte van 1,85 meter en de lage vloerpositie maakt snel laden en lossen mogelijk zonder straten te blokkeren.

Het accupakket van TRENS biedt een actieradius van maximaal 200 kilometer. Daarnaast is het mogelijk om de daken van de locomotief en wagons te voorzien van hoogrendementszonnecellen die een extra ‘solar range’ bieden van 8 kilometer per zonuur.

Light electric vehicles
Met het aanbod van Bloomit Ventures, MPPD en Karhod wil het bedrijf zijn ambitie versnellen. Bloomit is een actieve investeerder in light electric vehicles die de transitie naar duurzame stadsmobiliteit wil versnellen. De komende periode wordt met de investeerder intensief samengewerkt om de bedrijfsstrategie, waaronder marketing, voertuig, organisatie, financiën en financiering, te optimaliseren.

Sligro launching customer
Sligro Food Group rijdt inmiddels als launching customer met de eerste TRENS door ’s-Hertogenbosch. Dat is onderdeel van het programma ‘Bossche Green Deal: Zero Emissie Stadslogistiek’. Het gaat hierbij om gekoelde levering van voeding en dranken aan winkels en horeca.

De oude binnenstad van ‘s- Hertogenbosch met de vele nauwe straatjes is hiervoor een ideale proeftuin. Yvonne Poels, manager transport bij Sligro Food Group hierover: ‘Er zijn ambitieuze innovaties nodig om onze doelstelling voor CO2-reductie in 2030 te realiseren. De samen met TRENS ontwikkelde Sligro Wegtrein is zo’n innovatie: een volledig nieuw elektrisch voertuig, in detail afgestemd op ons logistieke model en toekomstige regelgeving voor duurzame stadsdistributie.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Gedreven en ervaren Project Manager

32-40 uur - 3554PZ
Zon Advies Nederland zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Industrieweg Oost 25, 6662 NE Elst (Gld)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!