Solar Magazine - Q CELLS start verkoop nieuw AC zonnepaneel met micro-omvormer Enphase
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Q CELLS start verkoop nieuw AC zonnepaneel met micro-omvormer Enphase

Q CELLS start verkoop nieuw AC zonnepaneel met micro-omvormer Enphase

Q CELLS start in Europa met de verkoop van een nieuw AC-zonnepaneel dat uitgerust is met een geïntegreerde micro-omvormer IQ7+ van Enphase. Het zonnepaneel Q.PEAK DUO ML-G9+/AC heeft een vermogen tot 385 wattpiek.

De efficiëntie van het zonnepaneel dat uitgerust is met halfcut siliciumzonnecellen bedraagt 20,6 procent.

Strategische samenwerking
Q CELLS en Enphase gingen in 2020 een strategische samenwerking aan voor de introductie van AC-zonnepanelen die uitgerust zijn met micro-omvormers. Die samenwerking heeft een vruchtbare start gemaakt in de Verenigde Staten, waar de Amerikaanse woningmarkt is bediend met de Q.PEAK DUO BLK-G6+/AC.

Uit de samenwerking van de 2 bedrijven is nu dus ook een AC-zonnepaneel voor de Europese zonne-energiemarkt voortgekomen. De Q.PEAK DUO ML-G9+/AC-module is uitgerust met Q CELLS’ Q.ANTUM DUO zero-gaptechnologie en de zevende generatie IQ-micro-omvormertechnologie van Enphase.

25 jaar productgarantie
Het Q.PEAK DUO ML-G9+/AC-zonnepaneel is volgens Q CELLS een van de eerste zonnepanelen in de industrie die zijn gecertificeerd onder het nieuwe Quality Controlled PV (QCPV)-programma van TÜV Rheinland.

De productgarantie op het zonnepaneel bedraagt 25 jaar. Daniel Jeong, chief technology officer van Q CELLS, over het nieuwe product: ‘Ons doel is om onze klanten innovatieve zonne-energietechnologie te leveren die niet alleen kostenbesparingen oplevert, maar ook de gemoedsrust dat hun investering in zonnepanelen zal renderen. Juist om die redenen is onze samenwerking met Enphase Energy opwindend. Het laat zien hoe 2 toonaangevende technologieleveranciers kunnen samenwerken om aan de behoeften van de residentiële markten te voldoen.’

Bekijk de micro-omvormers van Enphase Energy hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Ervaren adviseur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Industrieweg Oost 25, 6662 NE Elst (Gld)
Zon Advies Nederland zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Industrieweg Oost 25, 6662 NE Elst (Gld)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!