Solar Magazine - Persoonlijk | Nieuw personeel voor Solplanet en VDH Solar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Persoonlijk | Nieuw personeel voor Solplanet en VDH Solar

Persoonlijk | Nieuw personeel voor Solplanet en VDH Solar

In de rubriek Persoonlijk! bericht de redactie over personeelswisselingen in de (zonne-)energiesector. Ditmaal onder meer aandacht voor omvormerfabrikant Solplanet en groothandel VDH Solar.

Solplanet | Begin januari is Alexander Sredanovic begonnen als Technical Support Engineer bij Solplanet in Amsterdam. De uitbreiding van het team laat zien dat Solplanet blijft groeien in Europa; met de Benelux in het bijzonder. Met het binnenhalen van Sredanovic beschikt Solplanet over de juiste middelen om zijn partners te voorzien van de gewenste pre- en aftersales ondersteuning(en). Sredanovic zal er onder andere voor zorgen dat eventuele vraagstukken over de producten van Solplanet efficiënt en adequaat opgelost worden. Zodoende wordt er voor de distributeurs en installateurs een goede service gegarandeerd.

VDH Solar | Groothandel VDH Solar heeft Joshua Blik aangesteld als accountmanager binnendienst. Blik is het team sinds eind vorig jaar komen versterken. Eerder werkte Blik voor iMailo Affiliate en iCode.

Vrije Universiteit Amsterdam | Marjolein Dieperink, partner en advocaat bij AKD Benelux Lawyers, is per 1 januari benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel ‘Klimaatverandering en Energietransitie’ aan de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam. De leerstoel richt zich op het juridisch kader voor projecten die nodig zijn voor een CO2-neutrale samenleving. De leerstoel van Dieperink omvat meerdere onderzoekslijnen. Een daarvan betreft het identificeren van de overkoepelende thema’s en uitgangspunten van klimaat- en energiewetgeving. Bijvoorbeeld wat betreft publiek-private samenwerking, een gelijk speelveld voor marktpartijen en financiële participatie. Een tweede onderzoekslijn ziet toe op het stroomlijnen en versnellen van de overheidsbesluitvorming over klimaat- en energieprojecten. Bijvoorbeeld door de verdelingsprocedures voor schaarse vergunningen, subsidies en netcapaciteit beter op elkaar af te stemmen. De leerstoel zal worden gevestigd aan het Centre for Public Contract Law & Governance van de VU.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer Benelux

Fulltime (40 uur) - Benelux
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!