Solar Magazine - Woonstad Rotterdam voorziet appartementencomplex van energieopslagsysteem iwell
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woonstad Rotterdam voorziet appartementencomplex van energieopslagsysteem iwell

Woonstad Rotterdam voorziet appartementencomplex van energieopslagsysteem iwell

Woningcorporatie Woonstad Rotterdam heeft een appartementengebouw aan de Oldegaarde in Rotterdam van zonnepanelen en een batterij voorzien. Het energieopslagsysteem is geleverd door iwell.

De zonnepanelen voorzien de algemene ruimten met lift en de batterij van stroom. Tegelijk zorgt de batterij voor lagere netbeheerkosten door de pieken in het stroomverbruik te reduceren.

60 procent zelfconsumptie
Dankzij de koppeling van de batterij aan de zonnepanelen blijft ruim 60 procent van alle opgewekte zonnestroom binnen het pand door de zelfconsumptie te maximaliseren.

De Cube-batterij slaat schone stroom van de zon op en levert deze terug wanneer nodig. De batterij levert bovendien stroom op momenten dat de vraag even heel groot is. ‘Door de Cube in te zetten, kan duurzame energie op de juiste plek, op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid komen’, duidt Vincent Ruijter, chief executive officer vaniwell. ‘De juiste hoeveelheid is belangrijk, omdat we zo ons energienetwerk niet hoeven in te richten naar de piekmomenten. Dat geldt op gebouwniveau, maar ook op wijkniveau, en zelfs op landelijk en Europees niveau.’ 

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Business Development Manager

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Zonnefabriek zoekt:

Customer Care Medewerker

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!