logo
wvhj2023
© Aquariagirl1970 | Dreamstime.com
© Aquariagirl1970 | Dreamstime.com
4 januari 2022

Provincie Zeeland geeft Tholen subsidie voor opslag wind- en zonne-energie in batterij

De provincie Zeeland kent de gemeente Tholen 400.000 euro subsidie toe voor de realisatie van een batterij met energiemanagementsysteem voor de opslag van wind- en zonne-energie. Dit omdat het stroomnet vol is.

De gemeente Tholen heeft gebruikgemaakt van de regeling ‘Duurzaamheidsscans bedrijven en bedrijventerreinen’ voor duurzaamheidsscans op bedrijventerrein Welgelegen. Naar aanleiding van de scans is het demonstratieproject ‘Batterij met Energie Management Systeem (EMS) Tholen’ ontwikkeld.

Zonnepanelen
Het stroomnet in Tholen is vol en het elektriciteitsnet kan op dit moment geen nieuwe aansluitingen van wind- en zonne-energie aan. Ondernemers op de bedrijventerreinen Welgelegen en Slabbecoornpolder willen hun bedrijfsdaken echter wel van zonnepanelen voorzien en hebben daar ook subsidie voor ontvangen.

Door het plaatsen van een batterij kan er door slimme sturing ruimte gemaakt worden op het elektriciteitsnet. Hierdoor kunnen aansluitingen voor levering van duurzaam opgewekte elektriciteit toch worden gerealiseerd.

Daarnaast kan onbalans op het landelijk hoogspanningsnetwerk worden voorkomen. Het project kent een looptijd tot en met eind 2024. De totale projectkosten bedragen zo’n 1,6 miljoen euro.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten