Solar Magazine - LONGi Solar ziet M10 zonnecellen als nieuwe standaard voor zonnepanelen en shift naar bifacials
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LONGi Solar ziet M10 zonnecellen als nieuwe standaard voor zonnepanelen en shift naar bifacials
© LONGi

LONGi Solar ziet M10 zonnecellen als nieuwe standaard voor zonnepanelen en shift naar bifacials

Met een jaaromzet van zo’n 8,5 miljard Amerikaanse dollar en meer dan 60.000 werknemers mag LONGi Solar zich met recht de grootste pv-fabrikant ter wereld noemen. Het bedrijf heeft een enorme vernieuwingsdrang.

Dat wordt onder andere onderstreept door het innovatiebudget van 5 procent van de omzet, en het boeken van talloze wereldrecords voor hoogwaardige zonnecellen in 2021. ‘De M10-wafer is voor zonnecellen de standaard van de toekomst en we zullen deze technologie met al onze kracht massaal naar de markt brengen’, aldus Engin Yaman, General Manager & Director Sales Central & Eastern Europe.

De enorme impact van de coronapandemie op de pv-industrie werd in 2021 pijnlijk duidelijk. Er ontstonden flinke tekorten aan grondstoffen, prijzen stegen en de logistieke problemen groeiden. Ook de pv-industrie ontkwam niet aan deze nieuwe werkelijkheid. Yaman stelt dat LONGI zich, samen met zijn klanten, relatief goed door deze turbulente tijden slaat. Ondanks alle uitdagingen is de productiecapaciteit wederom gegroeid; voor wafers is die nu 105 gigawattpiek en voor zonnepanelen 65 gigawattpiek.

Transparantie
‘LONGi Solar heeft een enorme omvang en slagkracht’, benadrukt Yaman. ‘Dat brengt grote voordelen met zich mee, onder andere op het gebied van inkoop en het verschepen van goederen. Tegelijkertijd hebben we in 2021 regelmatig alle zeilen moeten bijzetten om de zaken zoveel mogelijk in goede banen te leiden. Soms ging dat gepaard met een heleboel creativiteit, zoals het organiseren van transporten per trein. Toch waren leveringsproblemen niet geheel te voorkomen. Gelukkig hebben we gedurende de 21 jaar van onze succesvolle business heel hechte relaties met onze klanten opgebouwd. We komen er in alle transparantie altijd samen uit, dat is ook nu het geval. Bovendien gaat het globale probleem van hoge transportkosten en een tekort aan grondstoffen zich met de tijd oplossen. Ik denk dat de markt zich gedurende de komende maanden normaliseert.’

Volwassen
Yaman geeft aan dat Europa een enorm belangrijke markt is en blijft voor LONGi Solar. Zonne-energie is er big business geworden en de groei zal volgens hem alleen maar versnellen. Er staan immers vele signalen op groen voor het intensiveren van de energietransitie. Als voorbeelden noemt hij de Green Deal van de Europese Unie (EU), waarschijnlijke deelname aan de nieuwe Duitse regering door Die Grünen en de opkomende pv-markt in Polen. ‘En we openden dit jaar niet voor niets in Nederland ons derde Europese saleskantoor. Ook hier is zonne-energie mainstream geworden bij burgers, bedrijven en overheid. De Nederlandse zonne-energieketen bruist en is bijzonder volwassen. Daarnaast is het een land dat vernieuwing omarmt, bijvoorbeeld op het gebied van floating solar en gebouwgeïntegreerde pv-toepassingen. Die innovatiedrang past bij LONGi Solar.’

Monokristallijn
LONGi Solar vestigde in 2021 een groot aantal nieuwe wereldrecords voor zonnecellen. Het realiseerde die records voor n-type en p-type TOPCon-zonnecellen en heterojunctiezonnecellen. Voor dat laatste type zonnecel werd het wereldrecord eind oktober zelfs in 1 week tijd 2 keer verbeterd.

Wat betreft onderzoek en ontwikkeling ten aanzien van zonnepaneeltechnologie zet het bedrijf primair in op het creëren van hoogwaardige monokristallijne zonnepanelen. Zo presenteerde LONGi Solar in 2021 zijn nieuwe generatie zonnepanelen: Hi-MO N. Deze zijn voorzien van n-type TOPCon-zonnecellen, gebaseerd op M10-wafers van 182 bij 182 millimeter. Ze hebben een vermogen van 570 wattpiek en een efficiëntie van 22,3 procent. Bovendien werd speciaal voor de Europese zonne-energiemarkt het zonnepaneel Onyx ontwikkeld. Deze pv-module zonder busbars is geschikt voor toepassing op daken, in 2 varianten beschikbaar en een premium product voor residentiële projecten.

Lees hier het volledige artikel in de Solar Magazine Marktgids Zonne-energie 2022.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Meetdiensten

Fulltime (40 uur) - Utrecht
kWh People zoekt:

Senior Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!