Solar Magazine - Amsterdam verlicht donkere dagen met kunst op de grachten
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amsterdam verlicht donkere dagen met kunst op de grachten

Amsterdam verlicht donkere dagen met kunst op de grachten

Spectaculaire kunstwerken op en rond de grachten verlichten de Amsterdamse winter. Tot en met 23 januari is de lichtkunst van Amsterdam Light Festival (ALF) gratis te bekijken.

Het Amsterdam Light Festival viert dit jaar het 10-jarig jubileum en heeft als thema ‘Celebrate Light’: vier het licht, juist in deze donkere dagen. Tijdens het festival zijn hoogtepunten uit eerdere jaren te bewonderen, en werk van jong talent. Een aantal van de ongeveer 20 kunstwerken is over de hele wereld te zien geweest: van Londen en Athene tot Baltimore en Riyad. Er is ook een lichtkunstwerk te zien van studenten van de Breitner Academie, en een kunstwerk over armoede waar zo’n 850 Amsterdamse basisschoolleerlingen aan hebben meegewerkt. Allemaal in de open lucht.

Veel mogelijk
Door de festivaltijden aan te passen, is het gelukt om de lichtkunstwerken voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, ook tijdens de verscherpte maatregelen vanwege het coronavirus. Ook dit jaar kan men bijvoorbeeld weer meedoen met wandelingen en boottochten om de lichtkunst samen met andere mensen te beleven. Die activiteiten zijn er voor vroege vogels – van 07.00 uur tot 09.00 uur – en in de namiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Ook in de avond kan men van de lichtkunst genieten: die blijft aan tot 22.00 uur.

Coronamaatregelen
Ook tijdens het festival gelden de coronamaatregelen. Daarom zijn er geen georganiseerde activiteiten tussen 17.00 uur ’s middags en 5.00 uur ’s ochtends, en mogen telkens maximaal 4 mensen deelnemen aan een activiteit. We rekenen op de deelnemers om ook tijdens het festival afstand te houden.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Customer Care Medewerker

32-40 uur - Amsterdam
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Monteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!