logo
wvhj2023
hero-image
15 december 2021

Amsterdam verlicht donkere dagen met kunst op de grachten

Spectaculaire kunstwerken op en rond de grachten verlichten de Amsterdamse winter. Tot en met 23 januari is de lichtkunst van Amsterdam Light Festival (ALF) gratis te bekijken.

Het Amsterdam Light Festival viert dit jaar het 10-jarig jubileum en heeft als thema ‘Celebrate Light’: vier het licht, juist in deze donkere dagen. Tijdens het festival zijn hoogtepunten uit eerdere jaren te bewonderen, en werk van jong talent. Een aantal van de ongeveer 20 kunstwerken is over de hele wereld te zien geweest: van Londen en Athene tot Baltimore en Riyad. Er is ook een lichtkunstwerk te zien van studenten van de Breitner Academie, en een kunstwerk over armoede waar zo’n 850 Amsterdamse basisschoolleerlingen aan hebben meegewerkt. Allemaal in de open lucht.

Veel mogelijk
Door de festivaltijden aan te passen, is het gelukt om de lichtkunstwerken voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, ook tijdens de verscherpte maatregelen vanwege het coronavirus. Ook dit jaar kan men bijvoorbeeld weer meedoen met wandelingen en boottochten om de lichtkunst samen met andere mensen te beleven. Die activiteiten zijn er voor vroege vogels – van 07.00 uur tot 09.00 uur – en in de namiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Ook in de avond kan men van de lichtkunst genieten: die blijft aan tot 22.00 uur.

Coronamaatregelen
Ook tijdens het festival gelden de coronamaatregelen. Daarom zijn er geen georganiseerde activiteiten tussen 17.00 uur ’s middags en 5.00 uur ’s ochtends, en mogen telkens maximaal 4 mensen deelnemen aan een activiteit. We rekenen op de deelnemers om ook tijdens het festival afstand te houden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten