Solar Magazine - Subsidie voor postcoderoos zonnepanelen overtekend, Energie Samen start lobby voor meer budget
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Subsidie voor postcoderoos zonnepanelen overtekend, Energie Samen start lobby voor meer budget
© Nasib | Hossain | Dreamstime.com

Subsidie voor postcoderoos zonnepanelen overtekend, Energie Samen start lobby voor meer budget

Enrgie Samen meldt dat het budget voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) – de sinds dit jaar nieuwe postcoderoossubsidie voor projecten met onder meer zonnepanelen – op 4 juni is ‘overtekend’.

Of de subsidiepot van 92 miljoen euro daadwerkelijk leeg is, wordt pas duidelijk als alle aanvragen behandeld en goedgekeurd dan wel afgekeurd zijn.

Blijven aanvragen
Energie Samen, de landelijke koepel en belangenvereniging van energiecoöperaties, wil dat echter niet afwachten en is een lobby gestart om het budget voor 2021 te verhogen. Ondertussen is het advies om wel degelijk subsidie te blijven aanvragen.

Als er aanvragen worden afgewezen of ingetrokken, komt er budgetruimte vrij, en subsidie wordt toegekend op basis van volgorde van binnenkomst, tot het budget écht uitgeput is.

Lobby
Dat er zo veel aanvragen voor de nieuwe regeling zijn goedgekeurd, is volgens Energie Samen op zich een goed teken, maar het is geen goede zaak als er geen geld meer is voor de postcoderoosprojecten die dit jaar nog subsidie willen aanvragen.

Siward Zomer, coöperatief directeur Energie Samen: ‘Onze inschatting is dat veel postcoderoosprojecten eind vorig jaar in de wacht zijn gezet om met de nieuwe regeling mee te kunnen doen. Daarom kwamen er relatief veel aanvragen binnen bij openstelling. We vinden het redelijk dat daarom het budget voor dit jaar wordt opgehoogd. Daarvoor voeren we lobby bij Tweede Kamerleden.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Groothandel

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!