Solar Magazine - Drempelbedrag voor subsidie zonnepanelen bij sportclubs verlaagd naar 2.500 euro
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Drempelbedrag voor subsidie zonnepanelen bij sportclubs verlaagd naar 2.500 euro
© Vasilis Ververidis | Dreamstime.com

Drempelbedrag voor subsidie zonnepanelen bij sportclubs verlaagd naar 2.500 euro

Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verlaagt per 1 januari 2022 het drempelbedrag voor sportclubs om in aanmerking te komen voor subsidie op zonnepanelen naar 2.500 euro.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) pleitte er eerder deze maand in een evaluatierapport voor om het minimale drempelbedrag van 5.000 euro van de regeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) te verlagen. Door de huidige hoogte zijn met name kleinere verenigingen minder in de gelegenheid om gebruik te maken van de subsidie. Zij komen vaak niet aan dit drempelbedrag met de beoogde investering.

75,5 miljoen euro in 2022
‘Vanuit de sector is de wens uitgesproken om deze grens te verlagen, zodat ook kleinere amateursportorganisaties eerder in staat worden gesteld om een subsidieaanvraag te doen’, duidt Blokhuis. ‘Het verlagen van het minimale subsidiebedrag kwam ook als aanbeveling naar voren uit de tussenevaluatie van de regeling die in 2021 is uitgevoerd. Mede gezien de efficiëntieslag die in de afgelopen tijd is gemaakt in de uitvoering van de regeling, is de ruimte ontstaan om het minimale subsidiebedrag te verlagen.’

Bovendien heeft de staatssecretaris bekendgemaakt dat de subsidiepot in 2022 iets lager zal zijn dan in het huidige kalenderjaar. In 2021 is er 79 miljoen euro beschikbaar en komend jaar zal dat slechts 75,5 miljoen euro zijn.

Zonnewarmtecollector toegevoegd
Verder heeft de staatssecretaris enkele nieuwe verduurzamingsmaatregelen toegevoegd aan de subsidieregeling. RVO heeft begin dit jaar een marktconsultatie uitgevoerd. Ondernemingen konden daarbij innovaties en producten nomineren voor opname in de maatregelenlijst.

Er zijn nu enkele maatregelen toegevoegd, zoals een zonnewarmtecollector voor sportvelden, toegankelijkheidsmaatregelen voor buitensportvelden en gerecyclede sportveldondervloeren. Ook wordt een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) voor sommige energiebesparende maatregelen een verplicht onderdeel om een bijdrage te leveren aan de monitoring van de verduurzaming van de sportsector en om gebruikers en bezoekers van de sportaccommodatie inzicht te geven in de toegevoegde waarde die verduurzaming heeft.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
SegenSolar GmbH zoekt:

JUNIOR LEAD MANAGER met focus BENELUX

Fulltime (40 uur) - Dieselstr. 2 50859 Keulen, Duitsland
Triple Solar zoekt:

CFO

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 SH, TT Vasumweg 170
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!