Solar Magazine - Subsidiepot voor zonnepanelen bij sportclubs bijna leeg: nog 6,3 miljoen euro beschikbaar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Subsidiepot voor zonnepanelen bij sportclubs bijna leeg: nog 6,3 miljoen euro beschikbaar
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Subsidiepot voor zonnepanelen bij sportclubs bijna leeg: nog 6,3 miljoen euro beschikbaar

De subsidiepot voor de installatie van zonnepanelen en zonnecollectoren bij sportclubs is bijna leeg. Er is nog 6,3 miljoen euro beschikbaar bij de regeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA).

Tot 1 december is er binnen de regeling voor 63,9 miljoen aan subsidies verleend en voor 8,8 miljoen aan aanvragen nog in behandeling. De subsidiebedragen worden verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen.

20 procent
Per kalenderjaar geldt een maximum van 2,5 miljoen euro subsidie per aanvrager. ​Het subsidiebedrag is 20 procent van de subsidiabele kosten inclusief btw. Dit zijn kosten die in aanmerking komen voor subsidie. Activiteiten gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit, klimaatadaptatie en veiligheidsbeleving komen in aanmerking voor 10 procent aanvullende subsidie; oftewel 30 procent in totaal.

Zowel zonnecollectoren voor zonnewarmte als zonnepanelen voor zonnestroom komen in aanmerking voor subsidie. Ook voor energieopslag, in de vorm van zoutwaterbatterijen, kan subsidie aangevraagd worden.

Drempel verlagen
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) pleitte er eerder deze maand in een evaluatierapport voor om het minimale drempelbedrag van 5.000 euro te verlagen.

Door de hoogte van het huidige bedrag zijn met name kleinere verenigingen minder in de gelegenheid om gebruik te maken van de subsidie. Zij komen vaak niet aan dit drempelbedrag met de beoogde investering.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Coordinator Service & Onderhoud

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Sunprojects B.V. zoekt:

Tender Medewerker

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen, 1183 AG
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!