Solar Magazine - Meyer Burger moet productie zonnepanelen verlagen door coronabesmettingen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meyer Burger moet productie zonnepanelen verlagen door coronabesmettingen
© Meyer Burger

Meyer Burger moet productie zonnepanelen verlagen door coronabesmettingen

Een bovengemiddeld ziekteverzuim door coronabesmettingen dwingt de Zwitserse fabrikant Meyer Burger om de productie van zonnepanelen in zijn fabrieken in Duitsland tijdelijk te verminderen.

De dynamische ontwikkeling van de coronapandemie in Duitsland, met sterk stijgende besmettingscijfers, zorgt ook voor bovengemiddeld ziekteverzuim en officieel opgelegde quarantaine onder het personeelsbestand van Meyer Burger.

1 van 2 productielijnen
Het bedrijf is daarom genoodzaakt om tijdelijk slechts 1 van de 2 productielijnen in zijn fabriek in Freiberg in de deelstaat Saksen te exploiteren en de productieplannen voor zijn zonnepanelen aan te passen. De productieverlaging duurt naar verwachting tot eind januari.

De opvoering van de productie ligt technologisch op schema. De productiemachines hebben de geplande doorvoer aangetoond en leveren de kwaliteit van zonnecellen en zonnepanelen die door Meyer Burger wordt verwacht. Vanwege de lopende werkzaamheden die nodig zijn voor de geplande uitbreiding van de bestaande productiefaciliteit van 0,4 naar 1 gigawattpiek, was en wordt de productie-output op de locatie in Freiberg bovendien tijdelijk beperkt.

Verkoop in 2021
De productiebeperkingen zullen een negatief effect hebben op de verkoop in 2021. De eerdere verwachtingen die het bedrijf uitsprak voor 2023 blijven wel geldig. Verder wordt de aangekondigde capaciteitsuitbreiding op de locaties Freiberg in de deelstaat Bitterfeld-Wolfen en de Verenigde Staten niet beïnvloed door de huidige coronasituatie.

Door een conservatieve planning van leveringen aan klanten heeft de verminderde output volgens het bedrijf slechts een kleine kortetermijnimpact op een beperkt aantal bevestigde bestellingen. Vanwege de algemene kostenontwikkeling en in lijn met de concurrentie stelt Meyer Burger vanaf volgend jaar de prijzen te verhogen en daarover zijn klanten al te hebben geïnformeerd.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Industrieweg Oost 25, 6662 NE Elst (Gld)
kWh People zoekt:

Business Ontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Alkmaar
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!