logo
wvhj2023
© Jarretera | Dreamstime.com
© Jarretera | Dreamstime.com
10 november 2021

Overijssel lanceert nieuwe subsidie voor verwijderen asbest en plaatsen zonnepanelen

De provincie Overijssel heeft de nieuwe subsidieregeling ‘Asbest eraf, zon erop’ waarmee consumenten en bedrijven weer subsidie kunnen aanvragen voor het verwijderen van asbest en het plaatsen van zonnepanelen.

Net als veel andere provincies kende Overijssel in het verleden al een dergelijke subsidieregeling, maar werd die regeling na budgetuitputting stopgezet.

1,25 miljoen euro
Met de nieuwe subsidieregeling wil de provincie eigenaren met een asbestdak groter dan 35 vierkante meter ondersteunen bij de sanering van het dak inclusief de vervanging door een nieuw, energiebesparend dak.

De provincie heeft 1,25 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling. Zolang er budget is, kan een dakeigenaar zich jaarlijks inschrijven voor deze subsidie. Het verwijderen en afvoeren van het asbestdak moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf. Het aantal geplaatste zonnepanelen moet minimaal voorzien in het eigen elektriciteitsverbruik. De maximale hoogte van de subsidie is 5.000 euro per aanvraag en elke dakeigenaar kan 1 keer subsidie aanvragen. De subsidie wordt ook uitgekeerd als er vanwege congestieproblemen nog niet kan worden (terug)geleverd aan het stroomnet.

Asbestfonds
Naast de subsidie ‘Asbest eraf, zon erop’ werkt de provincie op dit moment ook aan een subsidieregeling voor geschakelde leidaken, een maatwerklening en een verzilverlening. De eerste is naar verwachting aan te vragen per 2022. De maatwerklening en de verzilverlening zullen aan het begin van 2022 via gemeenten aan te vragen zijn. Al deze financiële instrumenten worden mogelijk gemaakt door de 6,25 miljoen euro die de Provinciale Staten hebben gereserveerd voor de aanpak van asbestdaken via het landelijke asbestfonds.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten