logo
wvhj2023
hero-image
29 oktober 2015

Stimuleringsmaatregel ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ al in 8 provincies verlengd

De stimuleringsmaatregel ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ is in de meeste provincies met één jaar verlengd. 8 provincies hebben dit al gedaan, 3 provincies bereiden het voor en enkel in Flevoland is het budget op.

Eerder melde Solar Magazine al dat Friesland, Groningen, Brabant en Zeeland de subsidieregeling. Agrariërs, voormalige agrarische ondernemingen en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok kunnen in de 8 provincies (ook Drenthe, Overijssel, Utrecht en Limburg verlengden de regeling al) een  aanvraag voor subsidie indienen tot en met 31 oktober 2016.

Tot nu toe is met bijdrage van de regeling circa 2 miljoen vierkante meter asbest verwijderd in het landelijke gebied. In Gelderland en Zuid-Holland is de regeling gesloten. Naar verwachting wordt de regeling in deze provincies in januari 2016 opnieuw geopend. Provincie Flevoland is op zoek naar additionele middelen omdat het budget is uitgeput. Afhankelijk daarvan wordt bezien of de regeling kan worden verlengd. Provincie Noord-Holland is voornemens om binnen afzienbare tijd het besluit tot verlenging van de regeling voor te leggen aan Gedeputeerde Staten.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten