Solar Magazine - Vlaanderen: Fluvius in tijdsnood, voorwaarden subsidie thuisbatterij versoepeld
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen: Fluvius in tijdsnood, voorwaarden subsidie thuisbatterij versoepeld
© iinno-benelux

Vlaanderen: Fluvius in tijdsnood, voorwaarden subsidie thuisbatterij versoepeld

Vlaanderen voert een tijdelijke versoepeling door van de voorwaarden om subsidie te krijgen voor een thuisbatterij. Een verklaring van een installateur is toereikend om de in 2021 geldende subsidie te verkrijgen.

Tot voor kort moest netbeheerder Fluvius voor het einde van het kalenderjaar een zogenaamd attest – een schriftelijk bewijs – afgegeven, wilde de batterijeigenaar de in 2021 geldende subsidie krijgen. Omdat veel Vlamingen hierdoor achter het net dreigden te vissen – Fluvius kampt met een achterstand bij de afgifte van attesten – is nu ingegrepen.

Verklaring op eer
Per direct is het toereikend om de installateur van de thuisbatterij een verklaring op eer te laten invullen om de premie aan te vragen. De verwerking van het dossier door de netbeheerder kan dan later plaatsvinden, zelfs in 2022. Wel moet het premiedossier volledig en uiterlijk op 31 december 2021 ingediend zijn.

In de verklaring op eer verklaart de installateur dat er een decentrale productie-installatie – zoals zonnepanelen – aanwezig is op het toegangspunt en correct is aangemeld bij Fluvius, er een digitale meter is geplaatst en de thuisbatterij correct is aangemeld bij Fluvius. Bij de behandeling van de subsidieaanvragen zal door het VEKA gecontroleerd worden of effectief aan deze voorwaarden is voldaan. Als na 31 december 2021 blijkt dat de aanvraag niet volledig is, zullen de subsidievoorwaarden van 2022 van toepassing zijn en zal de toegekende premie dus lager zijn.

2.550 of 1.725 euro
De Vlaamse premie bedraagt dit jaar maximaal 2.550 euro en wordt ieder jaar afgebouwd. In 2022 is de maximale subsidie 1.725 euro en daarom willen veel Vlamingen die van plan zijn een batterij te kopen dat nog dit jaar doen. Waar voor het attest van Fluvius nu uitstel verleend wordt, moet de thuisbatterij wel in 2021 geplaatst, gekeurd en aangemeld zijn en de digitale meter dit jaar geplaatst zijn.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Ervaren adviseur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Industrieweg Oost 25, 6662 NE Elst (Gld)
EWS GmbH & Co. KG zoekt:

Marketing Manager

Fulltime (40 uur) - Am Bahnhof 20, 24983 Handewitt, Deutschland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!