logo
wvhj2023
hero-image
5 november 2021

Vlaanderen: 16,5 miljoen euro subsidie voor thuisbatterijen in 2022

De regering van Vlaanderen reserveert voor het komende kalenderjaar 16,5 miljoen euro voor subsidieregeling voor batterijen. Minister Demir verwacht daarmee ongeveer 9.500 thuisbatterijen te subsidiëren.

Dat blijkt uit de ontwerpbegroting 2022 die de Vlaamse minister van Energie Zuhal Demir naar het Vlaams Parlement heeft gestuurd.

Verhogen
Vlaanderen besloot afgelopen februari nog de subsidie voor consumenten met 20 procent te verhogen tot 300 euro per kilowattuur. Bovendien werd de premieregeling verlengd tot het kalenderjaar 2025.

Simulator
In de ontwerpbegroting voor 2022 schrijft minister Demir het volgende over de premie: ‘Zowel de steun per kilowattuur, het maximale steunbedrag per aanvraag als het voorziene budget wordt jaarlijks lineair afgebouwd. Ondanks de premie blijft de investering in een thuisbatterij hoog, en is ze niet voor iedereen rendabel. Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) stelt daarom op zijn website een simulator ter beschikking om de terugverdientijd te ramen.’

Minister Demir heeft voor 2022 een budget geraamd van 16,5 miljoen euro, waarmee er opnieuw ongeveer 9.500 premies kunnen worden toegekend. 

Lees het volledige artikel hier op de website van Smart Storage Magazine.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten