Solar Magazine - Vlaanderen: 16,5 miljoen euro subsidie voor thuisbatterijen in 2022
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen: 16,5 miljoen euro subsidie voor thuisbatterijen in 2022

Vlaanderen: 16,5 miljoen euro subsidie voor thuisbatterijen in 2022

De regering van Vlaanderen reserveert voor het komende kalenderjaar 16,5 miljoen euro voor subsidieregeling voor batterijen. Minister Demir verwacht daarmee ongeveer 9.500 thuisbatterijen te subsidiëren.

Dat blijkt uit de ontwerpbegroting 2022 die de Vlaamse minister van Energie Zuhal Demir naar het Vlaams Parlement heeft gestuurd.

Verhogen
Vlaanderen besloot afgelopen februari nog de subsidie voor consumenten met 20 procent te verhogen tot 300 euro per kilowattuur. Bovendien werd de premieregeling verlengd tot het kalenderjaar 2025.

Simulator
In de ontwerpbegroting voor 2022 schrijft minister Demir het volgende over de premie: ‘Zowel de steun per kilowattuur, het maximale steunbedrag per aanvraag als het voorziene budget wordt jaarlijks lineair afgebouwd. Ondanks de premie blijft de investering in een thuisbatterij hoog, en is ze niet voor iedereen rendabel. Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) stelt daarom op zijn website een simulator ter beschikking om de terugverdientijd te ramen.’

Minister Demir heeft voor 2022 een budget geraamd van 16,5 miljoen euro, waarmee er opnieuw ongeveer 9.500 premies kunnen worden toegekend. 

Lees het volledige artikel hier op de website van Smart Storage Magazine.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
Snelfunderen zoekt:

Monteur Schroeffundamenten

32-40 uur - Uden, 5405 AH, 9a
Janszon BV zoekt:

Service Technicus PV systemen in Amsterdam

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!