Solar Magazine - Vlaanderen: komend jaar 25,2 miljoen euro subsidie voor zonnepanelen bij bedrijven
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen: komend jaar 25,2 miljoen euro subsidie voor zonnepanelen bij bedrijven
© Engie

Vlaanderen: komend jaar 25,2 miljoen euro subsidie voor zonnepanelen bij bedrijven

Vlaanderen stelt ook komend kalenderjaar subsidie beschikbaar voor de uitrol van zonnepanelen bij bedrijven. In totaal is 25,2 miljoen euro aan premies beschikbaar, verdeeld over minimaal 3 calls groene stroom.

Dat blijkt uit de ontwerpbegroting 2022 die de Vlaamse minister van Energie Zuhal Demir naar het Vlaams Parlement heeft gestuurd.

Goedkeuren
Het Vlaams Parlement moet de begroting goedkeuren voor het begin van 2022. Daarom is er een strikte timing uitgewerkt om de begroting te behandelen. In november en december wordt de begroting door verschillende commissies besproken, zodat het Vlaams Parlement voor het einde van het kalenderjaar over de begroting kan stemmen.

Nieuw ondersteuningssysteem
Vlaanderen introduceerde dit kalenderjaar een nieuw ondersteuningssysteem voor de uitrol van kleine windturbines tot 300 kilowatt en middelgrote zonnestroomprojecten van 40 kilowatt tot 2 megawatt. Er is in deze calls ook een apart budget voor drijvende zonnepanelen en zonnepanelen op marginale gronden.

In de eerste ronde werd daarbij subsidie toegekend aan 25,5 megawatt pv-projecten. De uitkomsten van de tweede call zijn nog niet bekend.

3 oproepen
Minister Demir meldt in de ontwerpbegroting dat komend kalenderjaar minstens 3 nieuwe projectoproepen gelanceerd worden voor een totaalbudget van 25,2 miljoen euro. De financiering van de call verloopt via het Energiefonds.

In 2022 zullen verder 2 nieuwe calls groene warmte worden georganiseerd en zal een nieuwe projectoproep duurzame renovatie van gebouwen in de publieke sector worden gelanceerd. Deze calls kunnen rekenen op een verhoogd budget van 35 miljoen euro wegens bijkomende financiering van 19,6 miljoen euro uit de Vlaamse relancemiddelen en de inzet van 5,7 miljoen euro compensaties uit de Herstelbijstand voor cohesie en de regio's van Europa (REACT-EU).

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Productontwerper

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraaat 6b
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!