Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Vlaamse call zonnepanelen bij bedrijven van start: 5 miljoen euro subsidie beschikbaar
© Engie

Tweede Vlaamse call zonnepanelen bij bedrijven van start: 5 miljoen euro subsidie beschikbaar

In Vlaanderen is de 2e call groene stroom van start gegaan. Die voorziet in de uitrol van onder meer zonnepanelen bij bedrijven. De call sluit op 29 september om 16.00 uur en er is 5 miljoen euro budget beschikbaar.

De call richt zich ditmaal op zonnestroomprojecten met een omvormervermogen groter dan 40 kilowatt tot en met 2 megawatt. De pv-systemen mogen in tegenstelling tot bij de eerste call niet op marginale gronden geplaatst worden en niet op waterpartijen drijven.

25,5 megawatt
Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) kende in de eerste call van afgelopen voorjaar 4,6 miljoen euro subsidie toe aan zonnepanelen en windmolens. Het ging daarbij om 25,5 megawatt aan zonnepanelen (red. omvormervermogen).

Er is ook een intentie om in december 2021 nog een oproep voor alle categorieën van de call groene stroom te organiseren.

Bankwaarborg
Als bedrijven subsidie toegekend krijgen, is de eerstvolgende belangrijkste stap voor de winnende aanvragers het tijdig stellen van een bankwaarborg. Dit gebeurt digitaal via het energieportaal door de aanvrager of door de indiener die de aanvraag in naam en voor rekening van de aanvrager invulde en indiende.

De termijn voor het stellen van een bankwaarborg is recentelijk verlengd van 30 dagen naar 60 dagen.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Site Technicus PV Hoogspanning

32-40 uur - Overijssel
Solar Monkey zoekt:

Customer Success Manager BeNeLux, focus België

Fulltime (40 uur) - 2595AN
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!