logo
wvhj2023
© Engie
© Engie
20 september 2021

Tweede Vlaamse call zonnepanelen bij bedrijven van start: 5 miljoen euro subsidie beschikbaar

In Vlaanderen is de 2e call groene stroom van start gegaan. Die voorziet in de uitrol van onder meer zonnepanelen bij bedrijven. De call sluit op 29 september om 16.00 uur en er is 5 miljoen euro budget beschikbaar.

De call richt zich ditmaal op zonnestroomprojecten met een omvormervermogen groter dan 40 kilowatt tot en met 2 megawatt. De pv-systemen mogen in tegenstelling tot bij de eerste call niet op marginale gronden geplaatst worden en niet op waterpartijen drijven.

25,5 megawatt
Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) kende in de eerste call van afgelopen voorjaar 4,6 miljoen euro subsidie toe aan zonnepanelen en windmolens. Het ging daarbij om 25,5 megawatt aan zonnepanelen (red. omvormervermogen).

Er is ook een intentie om in december 2021 nog een oproep voor alle categorieën van de call groene stroom te organiseren.

Bankwaarborg
Als bedrijven subsidie toegekend krijgen, is de eerstvolgende belangrijkste stap voor de winnende aanvragers het tijdig stellen van een bankwaarborg. Dit gebeurt digitaal via het energieportaal door de aanvrager of door de indiener die de aanvraag in naam en voor rekening van de aanvrager invulde en indiende.

De termijn voor het stellen van een bankwaarborg is recentelijk verlengd van 30 dagen naar 60 dagen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten