logo
wvhj2023
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com
27 oktober 2021

Thialf zet zonnepanelen in voorjaar 2022 weer aan, oplossing kost 400.000 euro

Thialf heeft een oplossing gevonden voor de verzekering van de zonnepanelen. De oplossing die uitgevoerd moet worden om het brandrisico van Thialf weer te kunnen verzekeren, kost 400.000 euro.

De ijstempel kreeg afgelopen zomer van verzekeraars 6 maanden extra tijd om een oplossing te zoeken voor het brandrisico van de zonnepanelen. Als mogelijk nieuwe oplossing werd destijds compartimentering met een ander type isolatiemateriaal genoemd.

Stroken zonder zonnepanelen
Gedeputeerde Staten van Friesland melden nu dat er een oplossing is gevonden: ‘Voldoende verzekeraars hebben ingestemd met het uitgangspunt dat na het aanbrengen van enkele stroken zonder zonnepanelen op het dak het brandrisico van Thialf weer te verzekeren is. Dit biedt voldoende basis om deze werkzaamheden te laten uitvoeren. Wel is verder overleg nodig met de installateur over het laten voldoen van de installatie aan de zogeheten NEN-kwaliteitsnormen.’

Winterspelen
Om in de aanloop naar de Winterspelen van februari 2022 geen hinder te laten ontstaan, zijn de werkzaamheden komend voorjaar gepland.

Gedeputeerde Staten hierover: ‘Dan neemt de zonkracht ook weer toe. De gewenste oplossing kost naar schatting 400.000 euro. Die rekening komt terecht bij de provincie. De rekening verlaagt de provinciale exploitatiebijdrage met 120.000 euro en die van de gemeente met 60.000 euro. Door de energieopbrengst en SDE is deze bijdrage van 400.000 euro in enkele jaren terugverdiend.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten