Solar Magazine - Kabinet start nationaal isolatieprogrammma: 514 miljoen euro voor isoleren woningen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kabinet start nationaal isolatieprogrammma: 514 miljoen euro voor isoleren woningen
© Digikhmer | Dreamstime.com

Kabinet start nationaal isolatieprogrammma: 514 miljoen euro voor isoleren woningen

Het kabinet start een nationaal isolatieprogramma en maakt hiervoor 514 miljoen euro vrij voor het isoleren van koopwoningen en huurhuizen. Verder gaat er 288 miljoen euro naar de uitrol van hybride warmtepompen.

Via het isolatieprogramma wil het kabinet 20 procent van de huur- en koopwoningen in Nederland beter isoleren.

Gemeentelijk en rijksvastgoed
Bovendien wordt nog eens 525 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. ​Het gaat om rijksvastgoed - bijvoorbeeld gebouwen van politie, justitie en defensie - en gemeentelijk vastgoed - bijvoorbeeld ziekenhuizen en scholen.

‘Met het extra geld kunnen we veel mensen die hun woning energiezuiniger willen maken een goede steun in de rug bieden’, aldus minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de extra investeringen die op Prinsjesdag bekend zijn gemaakt. ‘Het mes snijdt aan twee kanten: door te isoleren wordt CO₂ bespaard en het zorgt voor een lagere energierekening.’

Warmtepomp
De 514 miljoen euro voor een nationaal isolatieprogramma is gericht op versnelling in het isoleren van woningen. Dit geld is er voor zowel koop- als huurhuizen en speciaal bedoeld voor het verbeteren van huizen die nu nog een slechte energieprestatie hebben. Daar is met goede isolatie volgens het kabinet veel winst te behalen. Bewoners worden daarom bij het nemen van isolatiemaatregelen verder ondersteund, bijvoorbeeld met vouchers. Nederlanders kunnen een tegemoetkoming van 1.000 tot 2.100 krijgen voor de aanschaf van een hybride warmtepomp.

Voor hybride warmtepompen trekt het kabinet dus 288 miljoen euro uit. Een hybride warmtepomp is een cv-installatie die zowel via gas als via elektriciteit warmte kan produceren. Door deze combinatie kan het huis op een meer duurzame en efficiënte manier worden verwarmd. De cv-ketel hoeft alleen bij te springen als het buiten heel koud is of als er warm water nodig is in de badkamer en keuken. De hybride warmtepomp is volgens het kabinet voor veel situaties een goede stap op weg naar aardgasvrij. 

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Junior Account Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!