Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Proeftuin smart grid ‘Energiekoplopers’ op komst in Stad van de Zon

Proeftuin smart grid ‘Energiekoplopers’ op komst in Stad van de Zon

EnergieKoplopers is de slimme energieproeftuin die van start gaat in de ‘Stad van de Zon’ te Heerhugowaard. Het initiatief wil samen met tweehonderdvijftig huishoudens energieoplossingen van de toekomst onderzoeken.

Hiermee kunnen bewoners op een gemakkelijke manier duurzamer kunnen worden. Tijdens de proef onderzoeken de initiatiefnemers samen met bewoners hoe zij vraag en aanbod van energie beter op elkaar kunnen afstemmen. De bewoner hoeft hiervoor zelf niets te doen. Deze kiest enkel voor een van de vier slimme apparaten die in de woning worden geplaatst: een warmtepomp, elektrische boiler, brandstofcel of zonschakelaar. De slimme apparaten zorgen samen met een slim energiesysteem ervoor dat de binnen de wijk opgewekte (zonne-)energie zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt.

De zonschakelaar kan bijvoorbeeld de zonnepanelen tijdelijk uitzetten om te voorkomen dat het netwerk overbelast raakt. Het aantal kilowattuur dat minder wordt teruggeleverd in de testperiode dat de schakelaar de zonnepanelen uitzet, wordt gemeten. Hiervoor ontvangt de bewoner een vergoeding die gelijk is aan wat de bewoner normaal voor de teruggeleverde kilowattuur krijgt.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
PVO International zoekt:

Material Planner

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
PVO International zoekt:

Assortimentsbeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!