Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fabrikant van zonneauto Lightyear haalt 40 miljoen euro kapitaal op
© Lightyear

Fabrikant van zonneauto Lightyear haalt 40 miljoen euro kapitaal op

De Helmondse fabrikant van elektrische auto’s op zonne-energie Lightyear heeft een investeringsronde van 48 miljoen dollar – oftewel 40 miljoen euro – met succes afgerond. Onder meer Zero Point Holding stapt in.

Vorig jaar zomer wist de zonneautoproducent al de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Sioux Technologies als investeerders aan te trekken. Nu stapt dus ook een Zwitserse investeerdersfamilie in en tekent voor de grootste financiering van Lightyear tot nu toe.

440 mijl
Zero Point Holding van een Zwitserse investeerdersfamilie zal Lightyear ondersteunen op weg naar de eerste leveringen aan klanten van de exclusieve zonneauto Lightyear One aan het einde van dit kalenderjaar. De Lightyear One heeft een bereik van 440 mijl en kan vanaf zijn eigen zonnedak tot 80 procent van de jaarlijkse opbrengst van een gemiddelde bestuurder in San Francisco opladen. Het patentportfolio van Lightyear omvat innovaties voor een efficiënte aandrijflijn, een zonnedak met een hoog rendement en een geoptimaliseerd thermisch beheersysteem.

Lightyear bevindt zich momenteel in de laatste fase van het selecteren van een productiepartner. Om de ontwikkeling van het volgende model, een voertuig voor de massamarkt, te versnellen, werkt Lightyear momenteel aan aanvullende financiering met eigen vermogen die in de rest van 2021 moet worden uitgevoerd. ‘Deze financieringsronde zal ons helpen om te versnellen naar de eerste leveringen aan het einde van het jaar’, aldus Lex Hoefsloot, chief executive officer en medeoprichter van Lightyear. ‘We zijn dankbaar voor de steun van alle individuele investeerders en verwelkomen ze graag als ambassadeurs van onze missie.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Magazijnmedewerker (m/v) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Autarco zoekt:

Back-end developer

32-40 uur - Eindhoven (Strijp-S)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!