Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LG introduceert nieuwe serie zonnepanelen NeON H en verbetert NeON R
© LG

LG introduceert nieuwe serie zonnepanelen NeON H en verbetert NeON R

LG Electronics heeft een nieuwe reeks zonnepanelen onthuld: LG NeON H. De zonnepanelen zijn uitgerust met n-type siliciumzonnecellen die gehalveerd zijn. Het maximale vermogen bedraagt 390 wattpiek.

Naast de nieuwe productlancering is ook het zonnepaneel NeON R verbeterd.

120 zonnecellen
De zonnepaneelserie LG NeON H is ontwikkeld voor zowel de woningbouw als utiliteit. De 120 halve zonnecellen kennen in vergelijking met eerdere zonnepanelen 3,7 procent meer oppervlakte. Daarnaast is ook LG’s Neon Cello-technologie verbeterd door het optimaliseren van dunnere elektroden. De LG NeOn H-zonnepanelen gebruiken verder antireflectie (AR)-glas, dat een lage reflectie en een hoge doorlaatbaarheid kent. Hiermee wordt de prestatie met meer dan 3,2 procent verbeterd. Door de lagere temperatuurcoëfficiënt hebben de zonnepanelen na 25 jaar gegarandeerd een energieopbrengst van 90,6 procent.

Om de betrouwbaarheid en stabiliteit van de zonnepanelen onder zware weersomstandigheden te kunnen garanderen, zegt LG eisen te stellen die ver boven de IEC-standaard liggen. In de thermische proefcyclus ondergaan de zonnepanelen bijvoorbeeld 600 cycli onder testomstandigheden in tegenstelling tot 200 cycli, zoals door IEC wordt voorgeschreven.

Upgrade

Naast de nieuwe zonnepanelenserie kondigt LG ook een upgrade van de NeON-R-serie aan. Deze high-performance zonnepanelen blijven gebruikmaken van achterzijdecontactzonnecellen. Aan de achterzijde zijn geleiders met elkaar verbonden, waardoor de efficiëntie van de zonnepanelen aanzienlijk hoger is.

Het zonnepaneel NeON R produceert volgens LG nu 6,25 procent meer elektriciteit per vierkante meter dan vergelijkbare producten van hetzelfde formaat zonder achterzijdecontactzonnecellen. Verder hebben de nieuwe zonnepanelen een verbeterde lage temperatuurcoëfficiënt van -0,29 procent per graad Celsius en kennen ze hierdoor een lage degradatie. Ook de LG NeOn H-serie wordt geleverd met 25 jaar product- en opbrengstgarantie.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Encon zoekt:

Senior PV Specialist industriële projecten

32-40 uur - Nijmegen, 6546 BE, 1224C
ProfiNRG zoekt:

Medewerker Finance

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!