Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zalando voorziet Nederlands distributiecentrum van duizenden zonnepanelen
© Zalando

Zalando voorziet Nederlands distributiecentrum van duizenden zonnepanelen

Zalando heeft zijn nieuwe distributiecentrum in Bleiswijk van duizenden zonnepanelen voorzien. Bovendien heeft het Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services aangesteld als operator van het fulfillment-center.

Het 140.000 vierkante meter grote distributiecentrum biedt het hoogste niveau van automatisering binnen Zalando’s fulfillment-netwerk. Het is de grootste locatie in Zalando’s Europese logistieke netwerk. Naar verwachting zullen de eerste pakketten in het vierde kwartaal van 2021 vanuit Bleiswijk verzonden worden.

Goods-to-person shuttle
Zalando startte in 2019 met de bouw van zijn eerste Nederlandse fulfillment-center. Het nieuwe distributiecentrum in Nederland zal het hoogste niveau van automatisering kennen binnen het logistieke netwerk van Zalando, met onder andere de ‘goods-to-person shuttle’-technologie. Zodra het fulfillment-center op volle toeren draait, verwacht Zalando de doorlooptijden voor leveringen in de Benelux met meer dan 1 dag terug te dringen.

Certificaat Very Good
Jan Bartels, Senior Vice President Customer Fulfillment bij Zalando , zegt: ‘We zijn verheugd om onze logistieke voetafdruk uit te breiden met een state-of-the-art fulfillment-center in Nederland. Voor onze klanten in de Benelux betekent dit kortere levertijden en nieuwe diensten zoals next- en same-day delivery. Samen met onze vertrouwde partner Ingram Micro geloven we dit te kunnen bereiken. We kijken ernaar uit dat Ingram Micro een sterk, lokaal team zal opzetten, zodat we samen de klantervaring in West-Europa verder kunnen verbeteren.’

De locatie in Bleiswijk is ontwikkeld door een joint venture van Somerset Capital Partners en USAA Realco-Europe. Voor de bouw investeerde Zalando in duurzame oplossingen en installeerde het zonnepanelen op het dak van het gebouw. Zodoende komt de locatie ook in aanmerking voor het BREEAM-duurzaamheidscertificaat met de score ‘Very Good’.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3452DM , 37
ProfiNRG zoekt:

Medewerker Finance

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!